bauma 2022: CIFA a prezentat pompa de beton electrică Energya K42E

CIFA și-a extins gama de echipamente pentru transportul și turnarea betonului cu zero emisii cu pompa de beton electrică Energya K42E.
Ca semn al angajamentului său față de o industrie a construcțiilor sustenabilă, CIFA a prezentat în premieră mondială la Bauma 2022 pompa de beton electrică Energya K42E. Acest model se adaugă gamei eco-sustenabile CIFA Energya, prima și singura gamă de echipamente cu zero emisii din industria betonului.
Scopul CIFA este de a elimina emisiile de CO2 și de zgomot pe tot parcursul lanțului de aprovizionare, de la transport până la turnarea betonului, prin extinderea posibilităților de utilizare a vehiculelor în zonele în care poluarea fonică și emisiile de CO2 sunt interzise.
Caracteristica specială a pompei Energya K42E constă în faptul că bateria îi permite să funcționeze întotdeauna în modul complet electric, fără a compromite performanța.
Energya K42E include numeroase inovații tehnologice care revoluționează ideea de pompă de beton montată pe camion, reducând consumul și emisiile, dar cu aceleași performanțe consistente ca un model tradițional.
Pompare cu zero emisii până la 42 de metri
Brațul se extinde până la 42 de metri și este format din cinci segmente, ultimele două fiind realizate din fibră de carbon. O caracteristică unică a gamei Carbotech, această soluție inteligentă optimizează greutatea pompei fără a compromite robustețea și fiabilitatea acesteia.
La fel ca toate modelele din serie, Energya K42E se inspiră din designul aviatic, combinând robustețea cu funcționalitatea. Echipa de designeri responsabili de marca Energya s-a concentrat pe contururile sale simple și precise, utilizând din plin materiale speciale și soluții de înaltă tehnologie. Totul cu aroma unică a designului italian.
Cum funcționează?
K42E este echipată cu un sistem de ultimă generație care utilizează un pachet de baterii cu celule de 30 de amperi/oră pentru a alimenta două motoare electrice Rexroth. Primul antrenează pompa hidraulică pentru a mișca brațul și a deschide stabilizatoarele, în timp ce al doilea antrenează unitatea de pompare (cu un circuit închis și o capacitate maximă de 160 mc/oră la 80 bar) și alte sisteme.
În cazul în care lucrarea necesită o performanță mai mare decât pot oferi bateriile, pompa de beton Energya K42E poate fi conectată direct la o priză electrică la fața locului. Sistemul va întrerupe atunci bateriile și va alimenta direct motoarele electrice (este inclus un cablu de alimentare de 40 de metri).
VEZI ȘI: Noua generație de manipulatoare de containere Meiller
Acest lucru înseamnă că sistemul va continua să funcționeze cu motorul diesel al autocamionului oprit și, prin urmare, fără a emite gaze de eșapament și zgomot. În cazul lipsei totale a surselor electrice, un sistem de urgență vă permite să conectați K42E la prizele de putere ale autocamionului și, prin urmare, să utilizați motorul pentru a finaliza lucrarea și a închide brațul și stabilizatoarele.
Procesul de încărcare este rapid și ușor, iar încărcătorul integrat al bateriei este compatibil cu sistemul de 220 V.
Pompa Energya este echipată cu cele mai bune soluții tehnologice CIFA, sub forma Smartronic® Gold, care încorporează sistemul avansat de control al stabilității (ASC), și funcția MBE pentru desfășurarea brațului în sincronizare cu stabilizatoarele.
Prima betonieră electrică Energya prezentată în 2013
CIFA a prezentat prima sa betonieră electrică Energya cu baterii reîncărcabile montate pe un camion diesel la Bauma 2013, fiind primul producător din industria betonului care a introdus pe piață un echipament cu emisii zero. În anii care au urmat, această tehnologie a fost îmbunătățită și acceptată, în așa măsură încât acum poate fi găsită pe multe șantiere de construcții din marile orașe europene.
Acest lucru se datorează faptului că oferă numeroase avantaje: zero emisii de CO2, consum redus de combustibil, zero zgomot.
În cazul betonierelor Energya, sistemul de rotație a tamburului este acționat de un motor electric alimentat cu energie dintr-o baterie cu litiu. Sau, atunci când este necesar, poate fi alimentat și de la motorul camionului diesel.
De asemenea, modelele Energya pot fi montate pe camioane alimentate cu gaz sau electrice, utilizând astfel un vehicul total ecologic.
La Bauma 2016 și 2019, CIFA a lansat două noi echipamente 100% electrice: o pompa de beton proiectată CSSE și pompa-malaxor MK28E. Aceasta din urmă a fost expusă la stand și în acest an, împreună cu noua pompă și cu betoniera montată pe un camion Scania 25 P, de asemenea, electric.
În România, echipamentele CIFA pentru producția, transportul și turnarea betonului sunt disponibile prin intermediul Karpathia Ind., importator oficial al mărcii italiene.