Advertorial

Cinci concepții gresite despre introducerea monitorizării prin GPS

Așa cum am spus și în articolele trecute publicate pe site, sistemele de monitorizare prin GPS sunt extrem de importante, dacă nu chiar vitale pentru bunul mers al unei companii de transport.

În primul rând, aceste sisteme te ajută să poți lua cele mai bune decizii și nu în ultimul rând să poți ține sub control costurile.

Cinci concepții gresite despre introducerea monitorizării prin GPS

Cu riscul de a ne repeta, vă readucem aminte că sistemele de monitorizare prin GPS nu au fost inventate ca soluție coercitivă, ci ca una care să ajute managerii de flote să-și optimizeze costurile.

Conform prietenilor noștri de la Fomco GPS, cele mai frecvente cinci concepții atunci când sunt prezentate sistemele de monitorizare prin GPS sunt de la “nu vreau să-mi supăr șoferii” până la “expertiză pentru a pune în aplicare în mod corect soluția de urmărire prin GPS”. Astfel, ne-am gândit să ”demontăm” aceste concepții prin a le explica mai bine cu ajutorul Fomco GPS.

Nu vreau sa supar soferii
Atunci cand se introduce un sistem de monitorizare prin GPS angajatilor, reactia lor depinde de modul in care acest produs este prezentat. Trebuie explicat ca motivul introducerii acestor sisteme nu este ca sa fie ei urmariti, ci pentru a controla costurile, a imbunatatii eficienta si veniturile companiei.

De asemenea, trebuie explicat ca oriunde in lume, angajatorii raspund in mod direct daca se intampla ceva cu angajatii lor in timpul orelor de munca, iar pentru companiile de transport, doar prin instalarea unui sistem GPS acest lucru este posibil.

Mai mult, cu ajutorul acestora se va imbunatatii si comunicarea in cadrul companiei, insemnand ca nu va mai fi nevoie sa sunati de 10 ori pe zi pentru a intreba angajatii pe unde sunt.

Daca soferii companiei tot mai au o problema in a fi urmariti prin GPS, chiar si dupa aceasta conversatie, poate reprezenta un motiv destul de intemeiat pentru a investiga ce fac acestia in cadrul companiei si in timpul orelor de munca.

Nu am resursele sau bugetul sa angajez pe cineva sa monitorizeze soferii
Mulți dintre manageri sunt ingrijorați ca nu vor avea timp sau resursele necesare pentru a monitoriza flota. In functie de cate tipuri de rapoarte doriti sa verificati, monitorizarea unui vehicul poate dura de la cateva minute, pana la cateva zeci de minute.

Sistemele care au o echipa de programatori activa in spate sunt imbunatatie constant, atat pentru a oferi rapoarte cat mai exacte, cat si pentru a usura interpretarea datelor bazandu-se pe experienta utilizatorilor. Daca detineti o flota mare, si simtiti nevoia sa angajati pe cineva pentru a urmarii rapoartele, puteti fi sigur ca economiile aduse de aceste sisteme vor fi mai mari decat suma platita persoanei respective.

VEZI ȘI: Sfaturile FOMCO privind achiziția un sistem GPS de monitorizare flota

Monitorizarea externalizata, oferita de catre compania care furnizeaza sistemele poate fi insa cea mai buna alegere. Puteti lasa analizele si rapoartele pe mana profesionistilor, astfel veti fi sigur ca rapoartele for fi interpretate corect in procent de 100%.

Nu avem nevoie de toate functionalitatile pe care le oferiti, cautam ceva mai simplu
Nu toata lumea este interesata de un set de rapoarte complet, iar acest lucru este normal. Chiar daca produsul are foarte multe functionalitati, nu inseamna ca trebuiesc folosite toate. Varietatea afacerilor din transport a influentat dezvoltarea produsului rezultand intr-un sistem de monitorizare complex. Urmariti doar rapoartele care va intereseaza in functie de tipul de activitate al companiei.

Stim unde merg soferii nostri
Chiar stiti? Daca ati sti ca sunt facuti kilometri in plus rezultand pierdere de combustibil, doar pentru a ajunge la cafeneaua preferata din zona, pentru a merge acasa la masa, sau pentru a merge la magazin cu masina companiei, ati reconsidera folosirea unui sistem de pozitionare prin GPS? Veti fi surprinsi!

Nu am timp sau expertiza pentru a pune in aplicareI in mod corect solutia de urmarire prin GPS
Toti suntem ocupati cu o multime de proiecte si responsabilitati, asa ca este de inteles cand cineva spune ca nu are timp, dar opriti-va pentru o secunda si ganditi-va la cat veti economisi luna de luna implementand acest sistem, iar cu tehnologia de partea dumneavoastra, veti descoperii ca va merita sa gasiti timpul necesar.

În final, vă reamintim că personalul Fomco GPS va este alaturi pentru a va ajuta in toate demersurile implementarii intr-un mod eficient si corect a sistemelor de monitorizare prin GPS.

Fomco GPS oferă clienţilor săi instrumente de monitorizare prin GPS ca soluţie completă de management pentru orice flotă auto.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button