Cinci mari orașe din Germania își propun achiziția a 3.000 de autobuze electrice până în 2030

Cinci mari orașe din Germania își propun achiziâia a 3.000 de autobuze electrice până în 2030
Municipalitățile din Germania își doresc un viitor electric și curat, lucru care aduce cu sine o serie de proiecte extrem de importante în ceea ce privește achiziția de autobuze electrice.

Industria auto trece printr-o perioadă de transformare, marea majoritatea a producătorilor auto bazându-se pe dezvoltarea tehnologiilor alternative, iar vehiculele electrice încep să își facă simțită prezența pe tot mai multe piețe la nivel global.

Cinci mari orașe din Germania își propun achiziția a 3.000 de autobuze electrice până în 2030

Confom unui studiu recent, până în 2030, cinci mari orașe din Germania își propun să dețină o flotă de 3.000 de autobuze electrice, toate acestea urmând, bineînețeles, să fie utilizate de companiile de transport persoane.

Cele cinci orașe care fac parte din acest proiect sunt Berlin, Hamburg, Koln, Frankfurt și Munchen.

Berlinul este unul dintre orașele care a făcut deja pasul către era electrică. Două contracte pentru autobuze electrice au fost semnate cu Mercedes-Benz și Solaris, iar câte 15 exemplare eCitaro și Urbino 12 tranzitează acum capitala Germaniei.

VEZI ȘI: Spania a emis prima amendă pentru efectuarea repausului de 45 de ore în cabină

În cazul orașului Hamburg, primele autobuze electrice vor veni abia în 2020. Hamburger Hochbahn, una dintre companiile de transport local a comandat deja 20 de unități eCitaro și alte zece exemplare Solaris Urbino. Ambele comenzi vor fi onorate anul viitor.

În Munchen, producătorul Ebusco va livra 6 unități articulate, dar și acestea vor sosi tot în 2020.

Follow #infotrucker