Tehnologie

Cinci soluții de asistență Volvo Assist utile pe șantiere sau în cariere

Cinci soluții de asistență Volvo Assist care cresc eficiența pe șantiere a camioanelor articulate, încărcătoarelor compacte, compactoarelor, finisoarelor și excavatoarelor.

În primăvara acestui an, Volvo CE a introdus o serie de soluții de asistență Volvo Assist, care încorporează funcția Load Assist (asistență la încărcare pentru încărcătoare compacte), Haul Assist (asistență la transport pentru camioane articulate, funcția Dig Assist (asistență la săpare pentru excavatoare, funcția Compact Assist (asistență la compactare pentru compactoare de sol și asfalt, respectiv funcția Pave Assist (asistență la pavare pentru finisoare de asfalt).

Cinci soluții de asistență Volvo Assist utile pe șantiere sau în cariere

Toate programele Volvo Assist sunt acționate prin intermediul Volvo Co-Pilot recent actualizat, instalat în cabină, care este proiectat să sporească profitabilitatea datorită nivelului mai înalt de acuratețe în efectuarea sarcinilor de lucru pe care îl oferă.

Ecranul tactil de 10 inci constituie o platformă extensibilă și intuitivă care utilizează datele achiziționate la bordul utilajului și senzori de înaltă precizie pentru a furniza date în tip real, pentru un nivel mai înalt de performanță pe șantier și eficiență a operatorului.

Fiecare platformă Volvo Assist dispune de un set intuitiv de aplicații menite să sporească productivitatea, care ajută operatorul să monitorizeze evoluția și rezultatul muncii sale în timp real.

Load Assist: Un sistem de cântărire mult mai bun
Sistemul de asistență la încărcare pentru încărcătoarele compacte L110H-260H a fost dezvoltat și mai mult pentru a îmbunătăți performanța pe șantier și eficiența operatorului.

Platforma actualizată este acționată de afișajul Volvo Co-Pilot și este prevăzută cu aplicația de cântărire la bord, oferindu-i operatorului informații în timp real cu privire la sarcina cupei cu o acuratețe de +/- 1%.

Utilizând senzori de presiune și de poziție, sistemul de cântărire la bord captează din mers toate datele legate de sarcină pentru a elimina orice perturbare a fluxului de lucru.

Cinci soluții de asistență Volvo Assist utile pe șantiere sau în cariere

Sistemul transmite informațiile utilajului către sistemul telematic Caretrack®, asigurând accesul de la distanță la informațiile cu privire la utilaj, cum ar fi sarcinile totale transportate, sarcina transportată pe litru de combustibil și numărul de cicluri.

Cu ajutorul acestor informații, operatorii și administratorii flotei de utilaje pot gestiona mai bine productivitatea și preveni supraîncărcarea, limitând astfel uzura utilajului, deteriorarea anvelopelor și consumul excesiv de combustibil.

Haul Assist: Comunicare   (M2M)
Asistența la transport reprezintă primul program din gama Volvo Assist care oferă comunicare utilaj-la-utilaj pentru camioanele articulate.

Cinci soluții de asistență Volvo Assist utile pe șantiere sau în cariere

Sistemul de asistență la transport combină aplicațiile de cântărire la bord, hartă și consultanță privind viteza pentru a optimiza capacitatea de încărcare, a comunica cu acuratețe poziția altor utilaje de pe șantier și a spori eficiența consumului de combustibil.

Sistemul de asistență la transport este disponibil pentru toate cele șapte modele de camioane articulate, de la A25G la A60H.

Dig Assist: Proiectat să realizeze mai mult
Sistemul de asistență la săpare este acum disponibil, împreună cu cele trei niveluri de productivitate de care dispune, la mai multe excavatoare Volvo pe șenile (EC220E, EC250E și EC300E) și pe roți (EW160E, EWR150E și EWR170E) cu capacitatea între 15 și 30 de tone.

Cu ajutorul opțiunii de asistență la săpare a sistemului de control al utilajului, Volvo aduce ceva cu adevărat nou pe piață – și anume trei niveluri de asistență pentru operatori, pentru a putea desfășura activități de excavare mai productive în cadrul aplicațiilor și proiectelor de la simple la complexe.

Opțiunea complet 3D este acum disponibilă cu tehnologia Topcon, iar în viitor va fi disponibilă și cu tehnologia Trimble.

Pentru a le oferi valoare suplimentară clienților, toate echipamentele hardware sunt dezvoltate de Volvo CE și sunt instalate din fabrică, fiind supuse regulilor Volvo CE cu privire la garanție, care include expertiza în mentenanță a rețelei Volvo CE.

Compact Assist: Treceri finalizate cu brio
Sistemul de asistență la compactare pentru noua generație de compactoare de sol, de la modelul SD75B la modelul SD160B, utilizează funcția de cartare a valorilor măsurătorilor de compactare (CMV) și contorizare a trecerilor pentru a produce o compactare mai consistentă, de înaltă calitate și economicoasă.

Sistemul de asistență la compactare atribuie fiecărei treceri a compactorului și suprapuneri a tamburului o anumită culoare, permițându-i operatorului să identifice cu ușurință golurile și să mențină un nivel uniform de compactare.

VEZI ȘI: Cel mai lung pod maritim taxabil din lume a fost deschis traficului

Totodată, sistemul de asistență la compactare pentru compactoarele de asfalt DD105 este disponibil în două module: modulul de asistență la compactare, pentru înregistrarea și afișarea valorilor de cartare a trecerilor și a evoluției temperaturii, și modulul de asistență la compactare cu opțiune de control direct al densității pentru calcularea în timp real a nivelului estimat de compactare a materialului.

Pave Assist: Performanță și precizie
Sistemul de asistență la pavare este disponibil pentru gama completă de finisoare Volvo din clasa de 2.5 m.

Sistemul dispune de aplicația Manager de materiale, aplicația de vizualizare a vremii și aplicația opțională de profilare termică.

Managerul de materiale vă oferă calcule utile precum distanța și tonajul pavat, suprafața pavată și emisiile de CO2.

Cu ajutorul informațiilor furnizate la bord și rapoartelor automate, spuneți adio orelor lungi de efectuare a măsurătorilor și de înregistrare manuală.

Cinci soluții de asistență Volvo Assist utile pe șantiere sau în cariere

Aplicația de vizualizare a vremii informează operatorii cu privire la condițiile de vreme actuale și viitoare, ajutând administratorul șantierului să planifice activitățile în avans.

Funcția de profilare termică monitorizează temperatura amestecului de asfalt pavat din spatele grinzii finisoare, unul dintre principalii factori care afectează longevitatea stratului de acoperire.

În general, sistemul de asistență la pavare le oferă celor care operează finisoare de asfalt informații în timp real cu privire la calitatea și productivitatea operațiunilor de pavare – atât în timpul desfășurării lucrării, cât și după finalizarea acesteia.

Din aceeași categorie...

Back to top button