Știri

Ciocniri între poliția franceză și emigranți la Calais

După o perioadă în care lucrurile păreau să intre pe un făgaș normal, la începutul acestei săptămâni au fost raportate ciocniri între poliția franceză și grupurile de emigranți de la Calais.

Portul Calais a devenit, la începutul acestei săptămâni, un câmp de luptă între poliția franceză și câteva sute de migranți care au înnoptat în tabăra cunoscută sub numele de Jungla. Ciocnirile au început la luni, 20 iunie, la prânz, când câțiva tinerii emigranți au încercat să urce pe semiremorcile camioanelor care așteptau să intre în portul Calais pentru a traversa în Marea Britanie.

Atacurile emigranților asupra camioanelor aflate în tranzit spre Marea Britanie, au cauzat întreruperea traficului pe calea ferată a navetelor de transport ce traversează Eurotunnel precum și a căilor de acces în portul Calais. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene astfel că, această situație a creat cozi pe mai mulți kilometri pe autostrada A16.

Ciocniri între poliția franceză și emigranți la Calais

În jurul ore locale 19:00, acces în portul Calais a fost parțial redeschis, ulterior din nou închis în urma unor atacuri cu obiecte aruncate de către emigranți și intervenția ulterioară a poliției. Drumul a fost parțial deschis pe o singură bandă după oralocală 21:00.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button