Circulați cu atenție în condiții de vreme rea

condiții de vreme rea

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe condiții de vreme rea (drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei), iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea obligații atunci când se circulă condiții de vreme rea se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă (în prezent, între 945 de lei și 2.100 de lei). În afară de sancționarea cu amendă, se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Poliţia Română și infoTrucker recomandă tuturor conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteorologice, să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie și pe ceilalți participanți la trafic.

Circulați cu atenție în condiții de vreme rea

Având în vedere faptul că este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în aceste condiții se mărește.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker