infotraficȘtiri

Circulație închisă sau blocată pe mai multe drumuri naționale

Centrul InfoTrafic al Poliţiei Române informează că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este întreruptă pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Fetești.

De asemenea, nu se circulă pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale în judeţul Buzău (DN2 Buzău – Urziceni, DN2C Costești – Slobozia, DN2B Buzău – Brăila (Șoseaua Spătarului), DN22 Râmnicu Sărat – limita cu județul Brăila), în județul Giurgiu (DN5B Giurgiu – Ghimpați), în județul Călărași (DN41 Oltenița – Daia pe sectorul Chirnogi – Căscioarele), în județul Vrancea (DN23B Măicănești – Ciorăști, DN2N Bogza – Dumbrăveni).

Din cauza căderilor de pietre, traficul rutier este întrerupt pe DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin.

Circulație închisă sau blocată pe mai multe drumuri naționale

Din pricina viscolului, în județul Argeș, pe DN73 a fost instituită restricție de tonaj (7,5 tone) între municipiul Câmpulung și limita cu județul Brașov.

Potrivit informațiilor primite de la Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (vânt puternic).

De asemenea, Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța a informat că, până la ora 13.00, nu vor pleca trenuri din gara Constanța.

Având în vedere avertizarea cu cod galben, respectiv portocaliu, referitoare la ninsoare şi viscol, valabilă pentru perioada 16 ianuarie, ora 20:00 – 17 ianuarie, ora 20:00 Poliția Rutieră le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate decât dacă este necesar.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

VEZI ȘI: Avertizare de cod galben și portocaliu de ninsori (zonele afectate)

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Pentru urgențe vă recomandăm să apelați numărul unic de urgență 112!

 

Din aceeași categorie...

Back to top button