Economic

CITR numit lichidator judiciar al City Insurance de către Tribunalul București

CITR, parte a Impetum Group, a fost numit de către Tribunalul București lichidator judiciar al City Insurance, urmând să fie confirmat la prima adunare generală a creditorilor.

Ca lichidator judiciar al City Insurance, lider al pieței de asigurări, CITR își propune pentru primele luni să asigure cât mai multă stabilitate pentru cei implicați.

CITR numit lichidator judiciar al City Insurance de către Tribunalul București

Primul pas va fi stabilirea masei credale, identificarea și evaluarea activelor și nu în ultimul rând, identificarea tuturor surselor suplimentare de venit și a unei strategii de valorificare pentru distribuirea sumelor către creditori.

„Vom fi atenți în mod particular la gestionarea costurilor, pentru a maximiza sumele pe care să le putem distribui creditorilor. O particularitate a cazului falimentului City Insurance este, fără îndoială, numărul mare de litigii, însă experiența echipei CITR va fi definitorie pentru o bună colaborare cu creditorii și autoritățile. Contăm pe buna colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, Fondul de Garantare a Asiguraților și celelalte autorități implicate”, spune Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR.

Pentru cei interesați, termenele legale stabilite de Tribunalul București sunt următoarele:

  • termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor – 28 martie 2022;
  • termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe – 18 aprilie 2022;
  • termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 13 mai 2022;
  • data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 25 aprilie 2022;

Conform legii și deciziei instanței deținătorii de polițe RCA au de astăzi, de la declararea falimentului, 30 de zile pentru a contracta un alt furnizor de RCA și 90 de zile pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situația în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliță de asigurare în vigoare.

Sumele vor fi plătite prin Fondul de Garantare a Asiguraților.

Mai multe detalii sunt disponibile aici: https://www.fgaromania.ro/wp-content/uploads/2021/11/ghid-city-noiembrie-2021-RO.pdf

CITR are o experiență importantă în domeniul asigurărilor, ocupându-se în 2017 de gestionarea a peste 2000 de litigii pe rol pentru Carpatica Asig, iar din 2020 de gestionarea litigiilor CERTASIG.

Din aceeași categorie...

Back to top button