Citroen e-Jumpy are 136 CP și autonomie de până la 330 de kilometri

Citroen e-Jumpy are 136 CP și autonomie de până la 330 de kilometri
Citroen este unul dintre cei mai vechi producători auto care activează în segmentului de vehicule comerciale ușoare, iar anul acesta, francezii au parte de un nou început. Citroen a prezentat utilitara electrică de clasă medie e-Jumpy.

Din momentul lansării în 2016 și până astăzi, Citroen a comercializat circa 145.000 de exemplare Jumpy, iar acest lucru i-a determinat pe francezi să adopte și o versiune electrică.

Citroen e-Jumpy are 136 CP și autonomie de până la 330 de kilometri

Din punct de vedere estetic, varianta electrică a utilitarei Jumpy iese în evidență doar datorită grilei frontale. În rest, modelul păstrează restul caracteristicilor cu care deja ne-am obișnuit.

Sub capota lui Citoren e-Jumpy se afla un motor electric cu 100 kW (136 de cai putere) și 260 Nm. Viteza maximă a fost limitată la 130 km/h, astfel încât enegia din baterie să fie conservată, iar autonomia să aibă cele mai bune valori.

Citroen propune trei moduri de rulare: Normal, îmbină eficiența cu puterea maximă în funcție de situațiile de trafic; Eco în care puterea motorului este ușor mai mică, iar accentul este pus pe eficiență și autonmie cât mai bună, și modul Power care livrează performanțele maxime ale motorului în momentul în care utilitara este încărcată.

Citroen propune două versiuni ale bateriei. Clienții vor avea de ales un acumulator de 50 kWh care promite o autonomie de 230 de kilometri conform standardului WLTP sau o baterie de 75 kWh. Aceasta din urmă propune o autonomie de până la 330 de kilometri în regim WLTP.

VEZI ȘI: Asociațiile germane de transport agreează planul de redresare propus de guvern

Francezii oferă o garanție a bateriei de 8 ani sau 160.000 de kilometri.

Citroen e-Jumpy va fi disponibil în versiunile XS, M și XL, iar sarcina utilă maximă va fi de 1.275 de kilograme (diferă în funcție de varianta achiziționată). În același timp, volum de încărcare variază de la 4.6 până la 6.6 metri cubi.

Pentru reîncărcarea bateriei, francezii spun că e-Jumpy are nevoie de doar 30 de minute la o priză de 100 kW pentru a înmagazina 80% din energia totală (în cazul versiunii de 50 kWh). Pentru bateria de 75 kWh, timpul necesar pentru 0 – 80% este de 45 de minute. De asemenea, Citroen e-Jumpy va putea fi încărcat și la Wallbox-uri cu puteri cuprinse între 3.7 și 22 kW.

Follow #infotrucker