Utilitare ușoare

Citroen e-SpaceTourer, autoutilitara electrică cu autonomie de 330 de kilometri

În cursul săptămânii trecute, Peugeot a lansat noul e-Traveller, versiunea electrică a autoutilitarei Traveller. Acum a venit rândul celor de la Citroen să prezinte modelul electric e-SpaceTourer.

Mai precis, Citroen a lansat noul e-SpaceTourer, iar după cum sugerează și numele, vorbim despre o utilitară complet electrică. Modelul va fi disponibil în showroom-uri începând cu acest an, iar clienții vor avea la dispoziție aceleași versiuni de caroserie pe care deja le știm. Clienții vor putea comanda versiuni cu 5, 6, 7, 8 sau 9 locuri în versiuni XS, M și XL.

Citroen e-SpaceTourer, autoutilitara electrică cu autonomie de 330 de kilometri

Citroen e-SpaceTourer va fi echipat cu un motor electric capabil să dezvolte 100 kW, echivalentul a 136 de cai putere și 260 Nm. Versiunea de bază a lui e-SpaceTourer va fi echipată cu un pachet de baterii cu o capacitate de 50 kWh.

Conform oficialilor francezi, în acest context, autonomia utilitarei va fi de 230 de kilometri, valoare calculată conform standardului WLTP. Cea de-a doua baterie disponibilă va fi una de 75 kWh, iar autonomia electrică ajunge până la 330 de kilometri.

Citroen e-SpaceTourer va fi disponibil cu trei moduri de rulare. În modul Normal, motorul va livra 80 kW și 210 Nm, iar utilitara va îmbina rularea eficientă cu cea în care livrează performanțe bune.

Citroen a lansat noul e-SpaceTourer, utilitara electrică cu autonomie de 330 de kilometri

Al doilea mod se numește Power și propune resursele maxime ale motorului pentru performanțe de top atunci când vehiculul este încărcat, în timp ce al treilea mod, Eco, sistemul va livra resurse mai puține pentru a obține o autonomie cât mai bună.

VEZI ȘI: Pachetul de Mobilitate a ajuns în fața votului final, programat pentru 9 iulie 2020

Pentru reîncărcarea bateriilor, clienții vor putea opta chiar și pentru o priză rapidă cu o putere de 100 kW. În acest caz, reîncărcarea de la 0 la 80% are loc în 30 de minute pentru versiunea cu baterie de 50 kWh, respectiv 45 de minute pentru varianta cu baterie de 75 kWh.

Clienții vor putea opta și pentru prize cu puteri de 7.4 kW sau 11 kW.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button