Utilitare ușoare

Citroën lansează autoutilitara electrică e-Berlingo Van

Primele imagini și detalii referitoare la noul Citroën e-Berlingo Van, versiunea electrică a autoutilitarei ușoare din portofoliul mărcii franceze.

Citroën Berlingo Van, o referință pe piața utilitarelor este recunoscut pentru caracterul său practic, precursor al multor inovații. Tehnologia electrică de la bordul utilitarei aduce profesioniștilor un plus de relaxare.

Citroën lansează autoutilitara electrică e-Berlingo Van

Citroën e-Berlingo Van este partenerul ideal pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice într-un confort inedit, cu o mare libertate de mișcare și un cost de utilizare controlat, fără niciun compromis în ceea ce privește sarcina și volumul.

„După e-Jumpy, e-Berlingo Van joacă un rol-cheie în ofensiva electrică a mărcii Citroën. e-Berlingo Van este un răspuns concret la noile provocări în materie de mobilitate pentru toți profesioniștii”, a declarat Vincent Cobee, director general Citroën.

Noua utilitară electrică a poducătorului francez va fi echipat cu un motor electric care dezvoltă o putere maximă de 136 de cai putere (100 kW) și 260 Nm. La fel ca în cazul lui e-Jumpy, autoutilitara va putea fi exploatată în trei moduri de rulare, fiecare dintre acestea oferit valori diferite de putere: Normal cu 80 kW și 180 Nm, Eco cu 60 kW și 190 Nm, și Power cu 100 kW și 260 Nm.

Modelul va fi echipat cu o baterie de 50 kWh care propune o autonomie maximă de până la 275 de kilometri. Aceasta va putea fi încărcată la stații rapide cu puteri de până la 100 kW. În acest caz, reîncărcarea de la 0 la 80% va dura 30 de minute. La un wallbox cu o putere de 11 kW, bateria va fi reîncărcată complet în 5 ore, în timp ce la o priză cu o putere de 7.4 kW, clienții vor avea de așteptat 7 ore și jumătate pentru ca bateria să indice 100%.

VEZI ȘI: Mini hoteluri din containere maritime pentru șoferii de camion

Bateria este amplasată sub scaune și în spațiul de sub podeaua autovehiculului, fără ca volumul util să fie afectat. Bateria are o garanție de 8 ani sau 160 000 km (pentru 70% din capacitatea inițială a acesteia). Un certificat de capacitate a bateriei este eliberat după efectuarea inspecției de un an sau la 20000 km și apoi după fiecare inspecție tehnică, la fiecare 2 ani sau 40 000 km.

Oficialii Citroën spune că e-Berlingo va fi disponibil în patru configurații de caroserie. Volumul util maxim (în funcție de configurația aleasă) va fi de 4.4 metri cubi, iar capacitatea de încărcare ajunge până la 800 de kilograme.

Din aceeași categorie...

Back to top button