ȘtiriTop News

Oficial: Hotărârea CNSU pentru eliminarea carantinării șoferilor

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a publicat Hotărârea 77 din 30.09.2021, care modifică Hotărârea 43 din 1 iulie, prevăzând eliminarea carantinării șoferilor profesioniști.

Potrivit noii hotărâri, eliminarea carantinării șoferilor profesioniști se va face în schimbul prezentării unui certificat Covid care să ateste vaccinarea, vindecarea în ultimele 6 luni sau efectuarea unui test RT-PCR negativ cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară.

Oficial: Hotărârea CNSU pentru eliminarea carantinării șoferilor

„Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional.”

Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

VEZI ȘI: Certificatele COVID, singurele recunoscute la trecere frontierelor UE, din 13 august

Miercuri seara, după protestul transportatorilor, premierul Florin Cîțu lăsase să se întrevadă posibilitatea ca șoferii de camion să scape de carantinare, atunci când vin din zonele roșii, în schimbul unui test negativ.

”Dacă nu sunt vaccinați, vom vedea dacă se poate, pe baza unui test, să nu stea în carantină. Din punctul meu de vedere, vreau ca lucrurile să rămână deschise pentru cei care au un certificat verde, ceea ce înseamnă vaccinare, trecere prin boală sau testare. Dacă acest lucru se acceptă, nu ar trebui să fie nicio problemă. Nu putem să mergem pe încredere”, spunea Câțu miercuri seara.

Din aceeași categorie...

Back to top button