Știri

Cîțu: Decizia de carantinare a șoferilor nu depinde de Guvern, ci de specialiști

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat astăzi că decizia de carantinare a șoferilor profesioniști nu depinde de Guvern, ci de specialiștii în sănătate publică.

”În ceea ce privește carantinarea, decizia nu este la Guvern, este la specialiști”, a spus Cîțu într-o conferință de presă, după protestul de azi al transportatorilor.

Cîțu: Decizia de carantinare a șoferilor nu depinde de Guvern, ci de specialiști

În schimb, premierul a lăsat să se întrevadă posibilitatea ca șoferii să scape de carantinare, atunci când vin din zonele roșii, în schimbul unui test negativ.

”Dacă nu sunt vaccinați, vom vedea dacă se poate, pe baza unui test, să nu stea în carantină. Din punctul meu de vedere, vreau ca lucrurile să rămână deschise pentru cei care au un certificat verde, ceea ce înseamnă vaccinare, trecut prin boală sau testare. Dacă acest lucru se acceptă, nu ar trebui să fie nicio problemă. Nu putem să mergem pe încredere”, a mai spus Cîțu.

VEZI ȘI: Proiect: Diurnă neimpozabilă de 45 de euro pe zi pentru șoferii cu salariu minim

Începând din luna iulie, șoferii de camion nu se mai află printre categoriile profesionale exceptate de la carantinare când se întorc în România dintr-o țară considerată în zona roșie. În acest caz, sunt exceptați de la carantinarea pe o perioadă de 14 zile doar cei care sunt vaccinați sau vindecați în ultimele 6 luni. De asemenea, cei testați negativ pot sta în România maxim 72 de ore.

Din aceeași categorie...

Back to top button