Știri

CJUE menține amenda de 880 de milioane de euro pentru Scania

Curtea de Justiție a UE (CJUE) a confirmat decizia Curții Generale, menținând amenda de 880 de milioane de euro pentru Scania în cazul Cartelul Camioanelor.

În disputa privind o amendă de aproape 900 de milioane de euro din cazul Cartelul Camioanelor, producătorul suedez Scania a suferit o înfrângere în fața celei mai înalte instanțe europene. Amenda Comisiei UE împotriva Scania rămâne în vigoare, a anunțat ieri Curtea Europeană de Justiție. Apelul Scania a fost respins și hotărârea anterioară a fost confirmată.

Comisia UE a aplicat Scania o amendă de puțin peste 880 de milioane de euro în 2017. Producătorul de camioane, care face parte din Grupul Volkswagen, ar fi convenit timp de 14 ani asupra prețurilor de vânzare pentru camioane cu concurenții săi.

Anterior, Comisia încheiase un acord cu ceilalți participanți la cartel: MAN, Daimler, DAF, Iveco și Volvo/Renault. Scania a fost singurul producător acuzat care a respins acuzațiile și a luat măsuri legale împotriva deciziei UE.

VEZI ȘI: Karol Sokol, numit director al Scania România și Bulgaria

Cu toate acestea, instanța UE a respins procesul. Scania a făcut apel mai departe, în fața CJUE, dar fără succes. Judecătorii au decis că Scania nu a dovedit că Comisia UE a fost părtinitoare în acest caz. Doar pentru că aceeași echipă a fost responsabilă pentru comparație și decizia finală nu înseamnă că autoritatea a fost părtinitoare.

Acum, instanțele naționale trebuie să se pronunțe asupra despăgubirilor pe care clienții le pot primi de la producător, ținând cont de hotărârea CJUE.

Din aceeași categorie...

Back to top button