Top NewsUtilitare ușoare

Clienții mari de flote vor începe testele cu autoutilitara electrică Ford E-Transit

Autoutilitara 100% electrică Ford E-Transit ajunge pe șoselele din Europa, pe măsură ce clienții de flote încep testele înainte de lansarea din primăvara anului 2022.

Testele marchează cea mai recentă etapă a dezvoltării de către Ford a noului E-Transit, în urma unui program solicitant de testare la centrele Ford.

Clienții mari de flote vor începe testele cu autoutilitara electrică Ford E-Transit

Pe o perioadă de 6 sau 12 luni, zece prototipuri ale autoutilitarei 100% electrice E-Transit vor fi testate într-o varietate de scenarii de operare în servicii de curierat expres, activități municipale, distribuție și livrare de produse alimentare, din Germania, Norvegia și Marea Britanie.

Printre partenerii vizați de Ford se numără firma de colectare a deșeurilor AWB, Balfour Beatty, flota municipală a orașului Köln, DHL Express din Marea Britanie, DPD, PostNord Norge, Ocado și Recover Nordic.

VEZI ȘI: Microbuz electric MAN eTGE pentru Bayern Munchen

Flota de teste este compusă dintr-o gamă variantă E-Transit, inclusiv furgon, furgon DCIV și derivate din șasiu cu cabină simplă cu o masă maximă autorizată între 3.5 și 4.25 tone, precum și o varietate de conversii de vehicule specializate care reflectă cerințele complexe de utilizare pe care autoutilitara Transit trebuie să le susțină.

O varietate de conversii specializate

E-Transit a fost proiectat cu atenție pentru a permite o conversie simplă și ușoară folosind aceleași dispozitive și accesorii dezvoltate pentru modelele deja-existente de Transit. Cu ajutorul rețelei de carosieri aprobați Ford, vehiculele de test au fost modificate pentru a demonstra versatilitatea platformei E-Transit.

Astfel, aceasta este compusă dintr-un model furgon refrigerat pentru distribuția de alimente, alimentat de un sistem integrat de 2.3kW, un șasiu cu benă basculantă pentru construcții cu lumini de ghidaj și senzori de greutate, un șasiu cu suprastructură pentru colectarea deșeurilor, un șasiu cu box pentru livrari locale cu acces prin peretele despărțitor și suspensie spate cu pernă de aer, respectiv un furgon pentru livrari locale cu rafturi interioare fixe, acces prin peretele despărțitor si scaun față cu acces facil.

Clienții mari de flote vor începe testele cu autoutilitara electrică Ford E-Transit

Programul de testări pentru clienții E-Transit urmează unei inițiative anterioare de succes pentru modelul Transit Custom Plug-In Hybrid, în cadrul căreia, clienții au parcurs aproximativ 240.000 Km, dintre care 75% au fost parcuși cu zero emisii, în centrul Londrei.

Testarea ulterioară din Köln, Germania, a contribuit la demonstrarea beneficiilor unei tehnologii inovatoare de recunoaștere dinamică a poziției, care declanșează automat modul EV Now, cu emisii zero, în zonele cu poluare deosebit de mare, pentru a contribui la îmbunătățirea calității aerului în zonele urbane.

Clienții mari de flote vor începe testele cu autoutilitara electrică Ford E-Transit

În 2020, Ford a înregistrat al șaselea an consecutiv ca lider de piață în vânzarea de vehicule comerciale în Europa. Tendința a s-a menținut și în 2021, Ford păstrându-și poziția de cea mai bine vânduta marcă de vehicule comerciale din regiune, în prima jumătate a acestui an.

Din aceeași categorie...

Back to top button