Logistica

CMA CGM a achiziționat GEFCO

Grupul CMA CGM, un lider mondial sectorul de transport maritim, a anunțat astăzi că a achiziționat aproape 100% din acțiunile GEFCO.

Liderul european în logistica auto avea probleme după începerea războiului din Ucraina, riscând sancțiuni deoarece era deținut în proporție de 75% de Căile Ferate Ruse (RZD). Recent, Grupul GEFCO a anunțat că a răscumpărat acțiunile deținute de RZD.

CMA CGM a achiziționat GEFCO

CMA CGM a achiziționat acum nu doar acțiunile GEFCO deținute până recent de partea rusă, ci și restul de 25% deținut de grupul Stellantis (prin PSA). Achiziția trebuie aprobată de autoritățile antitrust, dar Comisia Europeană a aprobat, printr-o procedură specială, preluarea imediată a capitalului GEFCO.

CMA CGM deține deja CEVA Logistics, ale cărei servicii vor fi consolidate acum, în special în Franța și restul Europei. ”Achiziția GEFCO reprezintă un nou pas în strategia noastră de dezvoltare și consolidare a poziției de jucător global în transport și logistică”, a declarat Rodolphe Saadé, președinte și CEO al CMA CGM Group.

VEZI ȘI: Boston Dynamics a început să producă robotul pentru încărcare-descărcare

Intenția CMA CGM este ca GEFCO să continue să opereze într-un cadru reglementat sigur, iar apoi să își accelereze dezvoltarea, în special pe piețele internaționale, bazându-se pe tehnologia și capabilitățile Grupului.

Achiziția GEFCO și integrarea ei în CEVA Logistics va crea un nou lider mondial în logistica pentru sectorul automotive.

Din aceeași categorie...

Back to top button