Utilitare ușoare

CMA CGM intră în acționariatul Flexis SAS, alături de grupurile Renault și Volvo

CMA CGM Group să alătură Renault Group și Volvo Group ca membru fondator al Flexis SAS, care își propune să construiască o generație revoluționară de utilitare electrice.

Flexis SAS a fost fondată pe 22 martie 2024, de Renault Group și Volvo Group. Acum, CMA CGM, prin fondul său de energie PULSE, a achiziționat 10% din acțiunile Flexis SAS, confirmând interesul pentru o investiție strategică de 120 de milioane de euro, până în 2026.

Volvo Group și Renault Group, care dețin câte 45% din Flexis SAS, plănuiesc să investească fiecare câte 300 de milioane de euro în următorii trei ani. Interesul pentru utilitarele electrice este așteptat să crească cu 40% până în 2030, pe fondul noilor regulamente de mediu și a creșterii logisticii și a comerțului electronic.

Pentru a veni în întâmpinarea acestei cereri preconizate, Volvo Group, Renault Group și CMA CGM Group vor să conducă decarbonizare în acest sector, combinând expertiza industrială a doi producători auto de clasă mondială și a companiei de logistică numărul unu pentru sectorul automotive.

VEZI ȘI: Renault Trucks a livrat aproape 70.000 de vehicule în 2023

Noua generație de vehicule comerciale ușoare electrice va fi produsă în Franța, pe noua platformă LCV skateboard. Aceasta oferă o înaltă modularitate pentru diferitele tipuri de suprastructuri, costuri competitive și cele mai înalte standarde de siguranță.

Noua platformă electronică conectată va permite capabilități fără precedent de monitorizare a activităților de livrare ale utilizatorilor, reducând costurile de utilizare cu până la 30%. O altă premieră în segment va fi arhitectura pe 800V. Vehiculele vor fi produse la fabrica Sandouville a Renault Group, specializată în producția de utilitare ușoare, care va angaja suplimentar 550 de oameni în următorii 4 ani.

Din aceeași categorie...

Back to top button