LogisticaȘtiri

CMA CGM va achiziționa Neptune Orient Lines

Compania de transport maritim din Singapore, NOL, a anunță că tratează vânzarea sa exclusivă către francezii de la CMA CGM, tranzacția urmând să se încheie până la începutul lunii decembrie.

Conform site-ului italian trasportoeuropa.it, grupul danez Moller-Maersk s-a retras din cursa de achiziție a Neptune Orient Lines (NOL) din Singapore ce aparține fondului suveran Temasek Holdings, aceștia lăsând achiziția în mâinile rivalilor, compania franceză CMA CGM, al treilea mare jucător la nivel mondial în transportul containerelor.

Compania Neptune Orient Lines a adăugat că procesul de achiziție se va derula până la data de 7 decembrie 2015, termenul limită la care compania franceză trebuie să finalizeze documentele de diligență și să semneze contractul final de achiziție.

În al treilea trimestru al anului 2015, compania NOL a înregistrat o pierdere netă de 96 milioane dolari, cu aproape 70 milioane de dolari mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile companiei de transport containere au fost de 1.2 miliarde dolari, o scădere de 29% pe an, ca urmare a scăderii volumelor de marfuri transportate în medie cu 21%.

Până atunci însă, poți descărca revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau poți intra pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button