Infrastructura

CNADNR dezminte informaţiile conform cărora contractele de deszăpezire ar fi fost anulate

Suma pentru care se va organiza licitaţia la Direcţia Regională de Drumuri și Poduri Craiova, Secţia de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu este de aproximativ 5 milioane de lei pentru activitatea de deszăpezire aferentă iernii 2014-2015 și nu 9.5 milioane de euro așa cum, în mod eronat, s-a afirmat în materialele prezentate în mass-media. De asemenea, contractul care a fost reziliat cu SC Coremi SRL a fost în valoare de 8.32 milioane lei fără TVA și nu 9.5 milioane de euro așa cum, în mod eronat a apărut în presă.

Referitor la faptul că Direcţiile Regionale de Drumuri și Poduri: București, Iași, Constanţa, Craiova, Timișoara și Brașov vor fi nevoite să asigure activitatea de deszăpezire în regie proprie, precizăm că așa cum a fost menţionat și în răspunsurile transmise de CNADNR presei, au fost organizate diferite procedurii de achiziţie pentru contractarea serviciilor de deszăpezire la nivelul întregii ţări, urmând ca în cel mai scurt timp să fie definitivată și situaţia celor 3 loturi rămase neacoperite: SDN Constanţa, SDN Tulcea și SDN Galaţi.

CNADNR dezminte informaţiile conform cărora contractele de deszăpezire ar fi fost anulate

Pentru aceste trei loturi, încă din luna iunie a acestui an, s-au deschis proceduri de achiziţie publică la care, ori nu au existat ofertanţi, ori ofertele prezentate nu erau eligibile. Astfel, pentru SDN Constanţa și SDN Tulcea menţionăm că existau contracte de deszăpezire semnate cu SC Teloxim, dar din cauza incapacităţii tehnice și financiare a acestei societăţi comerciale, DRDP Constanţa a fost nevoită să Rezilieze contractele. Iar pentru cea de a treia secţie (SDN Galaţi), au fost organizate proceduri de achiziţie publică fie la nivel central, fie la nivelul DRDP Iași, urmând ca miercuri 26.11.2014 să se finalizeze licitaţia privind atribuirea contractului de deszăpezire aferent iernii 2014-2015.

În ceea ce privește atribuirea contractului de deszăpezire aferent lotului 6 din Autostrada A1 Sibiu-Șoimuș, menţionăm că acest contract va fi semnat în data de 24.11.2014.

Pentru Lotul 8 Autostrada A1, București-Pitești, menţionăm că acest contract va fi semnat în data de 24.11.2014. De asemenea, menţionăm că, la această dată, pe loturile pentru care încă nu s-au finalizat procedurile de achiziţie publică, activitatea de în treţinere curentă pe timp de iarnă va fi asigurată cu utilaje proprii, prin redistribuirea sau mărirea razei de acţiune a utilajelor de la Secţiile de Drumuri Naţionale apropiate.

Din aceeași categorie...

Back to top button