Economic

CNH Industrial oprește temporar producția din cauza crizei de semiconductori

Lipsa de componente din industria auto, în special, cea de semiconductori, afectează producția marilor producători, precum CNH Industrial.

CNH Industrial, grupul din care fac parte IVECO, FPT Industrial și Nikola, a anunțat pe 14 octombrie că oprește temporar producția în fabricile sale din Europa, care produc camioane, autobuze, utilaje agricole și construcții, respectiv motoare.

CNH Industrial oprește temporar producția din cauza crizei de semiconductori

Grupul din Torino spune în comunicatul de presă că a luat această decizie din cauza „întreruperilor continue din lanțului de aprovizionare și a lipsei de componentelor de bază, în special de semiconductori”.

CNH Industrial nu specifică ce fabrici vor opri producția, dar menționează și sectorul de vehicule comerciale, adică mărcile IVECO și Nikola.

VEZI ȘI: Guvernul britanic vrea să extindă drepturile de cabotaj la 2 săptămâni

Grupul spune că „își revizuiește în permanență programele de producție ca răspuns la acest mediu extrem de dinamic și intenționează să închidă fabricile afectate pentru cel mult opt zile lucrătoare în octombrie”.

De asemenea, și alți producători de camioane se confruntă cu lipsa de componente, lucru care a încetinit sau a suspendat producția, pentru câteva zile, lucru care va provoca întârzieri în livrarea vehiculelor noi.

Din aceeași categorie...

Back to top button