In Focus

Coadă de camioane de peste 10 kilometri la punctul de testare COVID de la Rozvadov

Miercuri, 17 februarie, coada de camioane la punctul de testare COVID de la Rozvadov/Waidhaus din Cehia a depășit 10 kilometri.

Controalele stricte la frontierele germane și regulile de intrare au provocat în Cehia complicații considerabile, deoarece mulți șoferi de camion nu au avut un test COVID negativ, pentru a putea intra în Germania.

Coadă de camioane de peste 10 kilometri la punctul de testare COVID de la Rozvadov

Deși poliția germană de la frontierele cu Cehia și regiunea Tirol a raportat miercuri o relaxare a traficului de camioane, situația nu pare să fi stat chiar așa.

Cel puțin, nu la Rozvadov (Cehia), unde, ieri, coada de camioane formată la punctul de testare COVID de pe autostrada D5/E50 Praga – Nürnberg a avut o lungime de aproximativ 12 kilometri.

Uneori, potrivit pompierilor cehi, până la 1.000 de persoane stăteau la coadă în fața celor două corturi în care se efectuau teste. În plus, unii șoferi de camion nu vorbesc nici engleza, nici cehă sau germană, ceea ce face dificilă comunicarea cu aceștia.

Asociația cehă a transportatorilor de mărfuri Česmad Bohemia reclama faptul că mai mult de jumătate din transporturile transfrontaliere sunt întârziate. Aceasta este o problemă uriașă, a declarat purtătorul de cuvânt Martin Felix. De altfel, acesta a cerut ca testarea șoferilor care intră în Germania să fie o data pe săptămână.

VEZI ȘI: Situația la frontierele Germaniei cu Cehia și regiunea Tirol a fost relaxată

De duminică, 14 februarie, din cauza apariției noilor tulpini de coronavirus, doar cetățenii germanii și străinii cu permis de ședere sau de muncă în Germania pot intra din Cehia sau regiunea Tirol.

Există excepții pentru lucrătorii din domeniul sănătății, navetiștii transfrontalieri cu profesii relevante din punct de vedere sistemic și șoferii de camion, condiția fiind ca aceștia să fie înregistrați online și să prezinte un test COVID negativ, nu mai vechi de 48 de ore.

UPDATE, 18 februarie, ora 11:37 (ora României) – coada de camioane la punctul de testare COVID de la Rozvadov/Waidhaus din Cehia are câțiva kilometri, conform informațiilor primite de publicația noastră din zonă.

18 februarie, ora 11: Coadă de camioane la punctul de testare COVID de la Rozvadov/Waidhaus din Cehia

 

Din aceeași categorie...

Back to top button