Economic

Coaliția pentru Dezvoltarea României s-a întâlnit cu ministrul transporturilor

Coaliția pentru Dezvoltarea României a fost prezentă în cadrul unei întâlniri planificate la Ministerul Transporturilor, în cadrul căreia a abordat o serie de acțiuni concrete privind transporturile.

Principalele subiecte pe marginea cărora au fost purtate discuţii între reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) și, de acum, ministrul demisionar al transportulrilor aflat încă în funcție, Răzvan Cuc, au fost legate de implementarea Master Planului General de Transport al României (MPGT), prioritizarea investiţiilor în infrastructură în funcţie de resursele existente, dar şi de opiniile din partea mediului de afaceri.

Coaliția pentru Dezvoltarea României s-a întâlnit cu ministrul transporturilor

De asemenea, au fost abordate şi alte proiecte şi obiective de investiţii propuse de Coaliția pentru Dezvoltarea României ca teme de discuţie, precum construcţia segmentului de autostradă Piteşti – Curtea de Argeş, consolidarea Centurii de vest a Bucureştiului la nivel de autostradă, construcţia autostrăzii în Moldova, strategia pentru îmbunătăţirea şi dezvoltarea aeroporturilor existente, dezvoltarea transportului intermodal.

A fost punctată necesitatea implementării unui sistem inteligent de monitorizare a traficului prin unificarea bazelor de date (cu informaţii în timp real) ale CNAIR, RAR, entităţi decizionale ale MAI, ASF precum şi crearea unui grup  de lucru care să asigure şi să gestioneze implementarea acestui sistem (compus din reprezentanţii autorităţilor şi organizaţiilor implicate).

VEZI ȘI: Coaliția pentru Dezvoltarea României întânire cu reprezentații MT

Ministerul Transporturilor și-a exprimat deschiderea pentru existența unui dialog constant care să mobilizeze şi mai mult toate părțile implicate în vederea realizării proiectelor de infrastructură.

Această întâlnire face parte din seria întâlnirilor discuțiilor pe care Ministrul Transporturilor le are in mod constant cu mediul academic, asociaţiile profesionale, patronate, organizații neguvernamentale şi sindicate.

Coaliția pentru Dezvoltarea României este o inițiativă privată, apolitică, care reuneşte organizaţii reprezentative pentru mediul de afaceri din România şi are drept scop oferirea unei baze coerente pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice.

Rămâne de văzut dacă după „furtuna” de miercuri mai rămane ceva stabilit…

Din aceeași categorie...

Back to top button