LogisticaSustenabilitate

Coca-Cola va face livrările din Belgia cu 30 de camioane electrice Renault

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) va începe să utilizeze 30 de camioane electrice Renault Trucks E-tech D și D Wide pentru livrările finale către clienții din Belgia.

Primele 5 camioane E-tech D și E-tech D Wide au început să opereze de astăzi în regiunea Antwerp. Printr-un parteneriat cu Renault Trucks, Coca-Cola își va electrifica 20% din flota de camioane și va avea cea mai mare flotă de camioane electrice din Belgia.

Coca-Cola va face livrările din Belgia cu 30 de camioane electrice Renault

Celelalte camioane vor fi folosite în lunile următoare la centrele de producție și de distribuție din Ghent și Chaudfontaine. Investiția totală este de aproximativ 7 milioane de euro, dar compania își va reduce emisiile de CO2 cu 75% comparat cu camioanele diesel.

”Majoritatea livrărilor noastre sunt foarte locale, la supermarketuri și afaceri de lângă centrele noastre, cu rute de aproximativ 150 km pe zi. Astfel, tranziția către camioane electrice este un pas normal”, a declarat An Vermeulen, Director al Coca-Cola Europacific Partners pentru Belgia și Luxemburg.

VEZI ȘI: Test cu camionul electric Renault Trucks D E-Tech D 16T: Esențial

Coca-Cola a ales o configurație ce permite camioanelor electrice să parcurgă 200 km pe zi, autonomie mai mult decât suficientă pentru 40% dintre rutele de livrări actuale. Fiecare camion dispune de propria stație de încărcare la depou, iar încărcarea bateriilor se va face peste noapte. Stațiile sunt alimentate în proporție de 100% cu energie verde produsă intern.

Cele 30 de camioane electrice sunt doar un prim pas pentru CCEP, care dorește să colaboreze și în viitor cu Renault Trucks. Viitoarele camioane electrice ar trebui să aibă autonomii mai mari și să suporte sarcini mai grele. Renault a anunțat recent începerea comenzilor pentru versiunile electrice E-tech T și E-tech C, pentru combinații de până la 44 de tone.

Din aceeași categorie...

Back to top button