Coca-Cola face livrările din Luxemburg cu camioane electrice Renault

Renault Trucks a livrat astăzi trei camioane electrice care vor fi folosite de Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) pentru livrările finale din Luxemburg.
Îmbuteliatorul din Belgia a comandat 30 de camioane Renault E-Tech D și D Wide, achiziție care face ca 20% din flota sa să devină electrică. Primele cinci vehicule au fost livrate către Coca-Cola la sfârșitul anului 2022 și au fost alocate rutelor din regiunea Anvers.
Acum, alte trei camioane electrice se alătură flotei, de data aceasta în Luxemburg. În următoarele luni, mai multe vehicule vor fi adăugate la centrele de producție și distribuție din Gent și Chaudfontaine (Belgia). În Luxemburg, livrările finale ale Coca-Cola vor fi efectuate cu trei camioane electrice Renault Trucks E-tech D și E-tech D Wide.
”Majoritatea livrărilor noastre sunt concentrate în zone foarte localizate, către supermarketuri și companii din apropierea locațiilor noastre, cu rute medii de 150 km pe zi. Astfel, suntem perfect poziționați pentru a realiza tranziția către vehiculele electrice, care presupune o investiție totală de aproximativ 7 milioane de euro în Belgia și Luxemburg. Acest lucru se încadrează în obiectivul nostru pe termen lung de a continua să ne concentrăm pe operațiuni locale durabile din Luxemburg”, explică An Vermeulen, VP & Country Director Coca-Cola Europacific Partners pentru Belgia și Luxemburg.
VEZI ȘI: Test cu camionul electric Renault Trucks E-Tech D 16T: Esențial
Configurațiile pe care Coca-Cola le-a ales pentru camioanele sale electrice le permite acestora să parcurgă aproximativ 200 km în fiecare zi. Această autonomie este suficientă pentru a acoperi aproximativ 80% din rutele de livrare actuale de la centrul companiei din Howald (Luxemburg). Fiecare camion va avea propriul punct de încărcare la sediu, încărcarea efectuându-se doar peste noapte, exclusiv cu energie verde.
Pentru siguranță maximă, camioanele sunt echipate cu un sistem de camere de 360°, sistem de avertizare pentru pietoni și bicicliști, iar ușa pasagerului are o fereastră suplimentară în partea de jos.
Aceste trei camioane electrice sunt doar primul pas pentru CCEP în Luxemburg. ”Vom continua cu decarbonizarea pas cu pas până în 2030, vom studia evoluția pieței pentru a defini viitorul flotei noastre, ținând cont de factori precum cele mai lungi rute, autonomia vehiculelor și încărcături mai grele”, conchide An Vermeulen.