ȘtiriSustenabilitate

Coca-Cola România reduce emisiile de CO2 din transport cu ajutorul unui camion Scania cu CNG

Coca‑Cola România, Paviani și Scania au realizat în premieră un parteneriat pentru reducerea emisiilor de CO2 și promovarea unui transport sustenabil.

Prin acest parteneriat, Coca-Cola România, alături de ceilalți doi parteneri și-au asumat un obiectiv comun: reducerea impactului serviciilor de transport asupra mediului, prin promovarea inovației tehnologice ca pilon de sustenabilitate.

Coca-Cola România reduce emisiile de CO2 din transport cu ajutorul unui camion Scania cu CNG

În cadrul parteneriatului este utilizat un camion Scania cu CNG (gaz natural comprimat), un combustibil ce permite reducerea cu 15% a emisiilor de CO2 generate în atmosferă față de un camion diesel.

VEZI ȘI: Combinex a achiziționat 50 de semiremorci Kögel Cargo și două Kögel Cool

Camionul, pus la dispoziție de Paviani și Scania, face parte dintr-un proiect pilot și va efectua curse regulate între cele 18 depozite ale Coca‑Cola România de pe teritoriul țării.

Comparativ cu motorina, gazul natural comprimat (CNG) are un impact mult mai redus asupra mediului, este mai economic și sigur, iar din punct de vedere al eficienței tehnice, mărește durata de viață a motorului.

În plus, un camion alimentat cu gaz natural lichefiat sau comprimat este mult mai silențios, lucru important în operațiunile de transport în orașe pe timp de noapte sau zoneșe cu restricții de zgomot.

Din aceeași categorie...

Back to top button