Atenționarea meteorologică de cod galben în Călărași, Constanța și Tulcea

Atenționarea meteorologică de cod galben în Călărași, Constanța și Tulcea

La această oră este în vigoare atenționarea meteorologică de cod galben emisă de ANM, valabilă până la data de 7 ianuarie, ora 12:00, conform căreia vor cădea ploi însemnate cantitativ ce vor favoriza formarea poleiului, în județele Călărași, Constanța și Tulcea.

Pentru restul țării este în vigoare o atenționare meteorologică de precipitaţii moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei, până mâine, 7 ianuarie 2016, ora 20:00.

În ultimele 24 de ore, peste 4.000 de polițiști au acționat pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo. La această oră nu sunt drumuri blocate, la nivel național circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Polițiștii au acționat cu 1.772 de mijloace auto, pentru nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea cetățenilor, a șoferilor, cu privire la circulația rutieră.

Atenționarea meteorologică de cod galben în Călărași, Constanța și Tulcea

În aceste circumstanțe, pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, Poliția Română recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.

VEZI ȘI: Infotrafic: Polei în mai multe județe din țară

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelopede iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc).

Totodată, polițiștii monitorizează modul de derulare a contractelor de deszăpezire.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker