infovreme

Cod portocaliu de lapoviţă şi ninsori abundente în Republica Moldova

Autoritățile din Republica Moldova au instituit cod portocaliu de lapoviță și ninsori abundente pe întreg teritoriul țării.

Ca urmare a condițiilor meteo excepționale, începând cu noaptea de 20-21 aprilie 2017, autoritățile locale au instituit cod portocaliu de lapoviță și ninsori abundente pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Cod portocaliu de lapoviţă şi ninsori abundente în Republica Moldova

Cu excepția unor raioane din nordul ţării, codul portocaliu de lapoviță și ninsori abundente este valabil până la data de 24 aprilie 2017. Pe toate drumurile publice din ţară se circulă cu dificultate în condiții de iarnă, autoritățile acționând permanent pentru deszăpezire.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Rep. Moldova a transmis o avertizare prin care îndeamnă cetățenii să nu părăsească locuințele pe parcursul zilei de azi, semnalând riscul ruperii arborilor.

Potrivit autorităților locale, din cauza fenomenelor meteorologice  înregistrate, au fost închise următoarele drumuri sau tronsoane de drum:

– Sectorul Cantemir, R35 Comrat – Cantemir (s. Vișniovca);  G132 R35 – Baimaclia – Taraclia de Salcie – R32 (s. Baimaclia și s. Taraclia de Salcie);
– Sectorul Căușeni R30 Aneni Noi – Căușeni – Ștefan Vodă – km 33-35; G116 R30 Stefan Vodă – Alava – Săiți – G117;
– Sectorul Basarabiasca R36 Basarabiasca Ceadîr Lunga;
– Sectorul Chișinău M5 Frontieră cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – Frontieră cu Ucraina km 252-274; km290-323;
– Sectorul Dubăsari G68 R20 – Orhei – Susleni – Ustia – Criuleni ;
– Sectorul Nisporeni R25.1 M1 – R25;
– Sectorul Strășeni G97 R1 Pănășești – Căpriana – M1(căzut copaci);
– Sectorul Cahul R34 Hîncești – Leova Cahul – Giurgiuleşti (Gotești – Chircani) au căzut stâlpi de electricitate km 68-70 s. Vîlcele; R32 M3 Vulcănești Cahul Taraclia în preajma s. Moscovei;
– M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – Frontieră cu Romania (s. Ciumai, s. Burlăceni);
– M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – Frontieră cu Romania (s. Vulcănești, s. Slobozia Mare).

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Chişinău: +37322211813; +37322213037, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Chişinău: +37368336363.

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Din aceeași categorie...

Back to top button