Știri

Cod roșu de ninsoare, ploaie înghețată și polei în Croația

Ministerul Afacerilor Externe informează că prognozele meteorologice din Croația indică o răcire bruscă a vremii, însoţită de ninsori abundente şi vânt.

De ieri, 5 ianuarie 2016, regiunea capitalei Zagreb, partea de est a ţării, la frontiera cu Serbia, precum şi partea centrală – Karlovac şi Lika, se află sub avertizare meteorologică cod roşu de ninsoare, ploaie îngheţată şi polei. În zona adriatică a Dalmaţiei a fost anunţat cod galben de vânt puternic.

Celor care doresc să se deplaseze în Republica Croaţia le recomandăm ca, înainte de a pleca la drum, să consulte paginile dedicate de Internet ale Automobil Clubului Croat – https://www.hak.hr/, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – https://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – https://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă https://www.ccaa.hr, pentru informaţii actualizate.

Cod roșu de ninsoare, ploaie înghețată și polei în Croația

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să îşi doteze corespunzător autovehiculele pentru circulație pe timp de iarnă, iar în situaţii de urgenţă apărute pe teritoriul croat pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Folosirea echipamentelor de iarnă, pe teritoriul Republicii Croaţia, este obligatorie în intervalul calendaristic 15 noiembrie şi 15 aprilie, indiferent de condiţiile atmosferice sau de tipul de vehicul rutier.

VEZI ȘI: 12 recomandări pentru a fi în siguranță pe șosele

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button