Dakar RallyȘtiri

”Coiotul” Villagra aduce IVECO pe primul loc la general

Cu trei etape înainte de final, Federico “El Coyote” Villagra trece pe prima poziție a clasamentului general la categoria camioane.

A 40-a ediție a Dakar Rally din acest an a fost una extrem de spectaculoasă la toate clasele de vehicule aflate în concurs.

”Coiotul” Villagra aduce IVECO pe primul loc la general

Spre exemplu, cea de-a 11-a etapă programată în Argentina între Belén și Chilecito avea să aducă schimbarea de lider la general la clasa camioanelor.

Chiar dacă pilotul bielorusul Siarhei Viazovich aflat la bordul unui camion MAZ 5309RR (#512) a fost cel mai rapid pe cei peste 700 km de traseu, din care 280 km de probă specială, bifând astfel prima victorie de etapă din carieră, marele câștigător este Federico “El Coyote” Villagra, care a terminat pe doi, dar a trecut pe prima poziție la general.

Pe scurt, Villagra, care și-a condus camionul ca pe o mașină de raliu, a profitat de faptul că Eduard Nikolaev a trebuit să se oprească pe traseu pentru a schimba roata dreapta față a Kamaz-ului său, care l-a costat 42 de minute și poziția la general.

VEZI ȘI: Deficitul de șoferi profesioniști pune în pericol economia britanică post-Brexit

Evident, rusul n-are de ce să-și facă probleme, mai sunt etape până la final, iar minutul care-l desparte de “Coiot”, poate fi recuperat.

Cel mai important este că Dakar 2018 poate avea orice rezultat, toți cei trei piloți din vârful clasamentului general având șanse să câștige.

Etapa a 12-a este programată în Argentina pe traseul Chilecito – San Juan, ce are o lungime totală de 723 km, din care 375 km de probă specială.

Așadar, cine câștigă Dakar 2018? Puteți vota aici – http://bit.ly/CineCastigaDakar2018

”Coiotul” Villagra aduce IVECO pe primul loc la general

Din aceeași categorie...

Back to top button