GreenZone

Colaborări Scania pentru accelerarea introducerii camioanelor electrice

Scania lucrează în trei proiecte cu companii start-up pentru a putea accelera introducerea camioanelor electrice în flotele clienților.

Scania a susținut de mult timp că nu poate obține un schimb spre transportul sustenabil fără colaborări cu parteneri din alte domenii industriale. Un astfel de exemplu este implicarea Scania în Combient Foundry, o inițiativă scandinavă ce are scopul de a conecta companiile start-up inovatoare cu companiile mari din domeniul industrial.

Suedezii lucrează acum la trei astfel de proiecte, care vor pregăti companiile de transport și proprietarii de flote pentru tranziția spre electrificare.

Un astfel de exemplu este colaborarea Scania cu Spark EV Technology, care își propune să elimine teama clienților privind autonomia vehiculelor electrice. Spark EV Technology, un start-up britanic, a dezvoltat un model bazat pe inteligență artificială pentru a prevedea consumul de energie și autonomia vehiculelor pe anumite rute. Sunt luate în calcul numeroase date, precum comportamentul șoferului, condițiile de trafic, topografia rutei sau condițiile meteo.

VEZI ȘI: Scania va avea în 4-5 ani camioane electrice cu autonomie de 500 km

A doua colaborare a Scania este cea cu Autofleet din Israel, specialist în comportamentul flotelor mari folosite pentru logistică, taxi și servicii ride-sharing. În domeniul electrificării, platforma Autofleet este utilizată pentru a planifica tranziția flotelor către vehicule electrice și optimizarea rutelor și a încărcărilor în operațiunile zilnice. Autofleet are acces la date istorice ale flotelor convenționale ale clienților Scania. Astfel, clienții vor putea vedea ce vehicule și rute pot fi electrificate, dar și unde se pot obține avantaje prin utilizarea vehiculelor electrice BEV.

De asemenea, Scania colaborează cu ev.energy pentru a optimiza operațiunile de încărcare, dar și plasarea infrastructurii de încărcare private și publice. ev.energy are de asemenea acces la datele clienților Scania, dar modelul lor se bazează pe tiparul operațiunilor pentru a calcula unde este cel mai bun loc pentru instalarea stațiilor de încărcare.

Din aceeași categorie...

Back to top button