MagazinȘtiri

Colecția de camioane miniaturale a brazilianului Andreson Ramos

Prețioasa colecție de camioane miniaturale ale brazilianului Anderson Ramos inspirată de un camion Scania lansat în Brazilia în urmă cu 40 de ani.

În 1978, în timpul celei de-a XI-a ediții a Salonului Auto din São Paulo, Scania lansa gama de camioane LK 141, care introducea un nou concept de transport ar mărfurilor grele.

Colecția de camioane miniaturale a brazilianului Andreson Ramos

Câțiva ani mai târziu, legendarul model LK 141 avea să-i inspire lui Andreson Ramos, un copil în vârstă de cinci ani la aceea vreme, o fascinație durabilă pentru camioane.

Totul a inceput pentru Ramos cand i s-a oferit un cadou un model la scară a faimosului și puternicului Scania LK 141, prezentat în populara serie TV braziliană „Carga Pesada”.

Totuși, macheta primită în dar nu este singurul lucru care l-a inspirat pe Ramos. Familia acestuia avea și o conexiune cu lumea transportului.

Unchiul și nașul său erau șoferi de autobuz, iar tânărul Ramos a mers uneori cu aceștia în excursiile cu un autobuz Blue Arrow Comet, care era propulsat de un motor Scania de 360 CP.

VEZI ȘI: DB Schenker va implementa camioane conectate în pluton în operațiunile de transport

Ajuns la vârsta de 40 de ani, pasiunea lui Ramos pentru transport a crescut, iar acum, acesta deține o colecție prețioasă de vehicule de transport miniaturale, care include autobuze și camioane Scania.

Colecția de camioane miniaturale ale brazilianului Andreson Ramos

Unele dintre ele sunt destul de rare, iar unele nici măcar nu sunt disponibile pentru achiziție. Fiecare piesă din colecție are o poveste în spate.

Alături de alți pasionați ai camioanelor în miniatură, Ramos a fondat Stretch Modeling, o echipă care asamblează modele de camion scara 1:14, inclusiv radio comandate, impresionante din punct de vedere al detaliilor.

În prezent, echipa a construit 31 de camioane miniaturale, în cea mai mare partea a lor Scania.

Cel mai recent proiect al colecționarului este prima replică radio controlată a camionului Scania 113 Special Edition, realizat la scara 1:14.

Potrivit lui Ramos, miniatura Scania albastru ceresc, cu dungi caracteristice roz și violet, atrage atenția oamenilor oriunde merge.

Din aceeași categorie...

Back to top button