Camioane

Comandă pentru 100 de camioane electrice Nikola

Compania americană Total Transportation Services intenționează să facă o comandă pentru 100 de camioane electrice grele Nikola cu baterii (BEV) și celule de combustie (FCEV).

Nikola Corporation a anunțat colaborarea cu compania californiană Total Transportation Services Inc. (TTSI) pentru testarea camioanelor în Portul Los Angeles/Long Beach. Colaborarea include și o scrisoare de intenție pentru o comandă de 100 de camioane electrice Nikola: 30 de modele cu baterii și 70 cu celulă de combustie. Termenii finali ai colaborării sunt în prezent negociați.

Comandă pentru 100 de camioane electrice Nikola

Modelul Nikola Tre BEV este proiectat pentru livrări locale, având o autonomie de 350 de mile (560 km). Viitorul model Nikola Tre FCEV va avea o autonomie de până la 500 de mile (800 km) și va putea aborda majoritatea curselor de pe piața nord-americană.

”Camioanele Nikola Tre reprezintă soluția cu emisii zero de care avem nevoie în activitățile din port. Camioanele noastre operează 18-20 de ore pe zi, autonomia proiectată a modelelor BEV fiind suficientă. În viitor, modelele FCEV vor fi ideale pentru aplicații pe distanțe mai lungi”, a declarat Vic LaRosa, președintele TTSI.

Primele teste pilot, cu patru camioane electrice, vor începe în prima jumătate a anului 2022. Dacă testele vor fi încheiate cu succes, iar compania va obține subvenții guvernamentale, 30 de camioane electrice Nikola Tre BEV vor fi achiziționate până la finalul anului 2022. Livrarea modelelor FCEV este anticipată pentru 2023.

VEZI ȘI: Cum accelerează camionul electric Nikola Tre (VIDEO)

Nikola a anunțat recent că a finalizat al doilea lot de camioane electrice de test, format din 9 unități Nikola Tre BEV beta. Acestea vor fi folosite în cadrul activităților de testare și validare a modelului. Un camion va fi folosit pentru teste de siguranță la impact.

De asemenea, Nikola și IVECO aproape au terminat modificările la fabrica din Ulm (Germania). În prezent se instalează un sistem de vehicule transportoare autonome. De asemenea, instalarea sculelor și echipamentelor cele 14 stații de lucru ar trebui finalizată până la finalul lunii mai. Nikola va începe producția de test la fabrica din Ulm în iunie 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button