Bus

Comandă pentru 54 de autobuze electrice Mercedes eCitaro

Operatorul elvețian Basler Verkehrs-Betriebe (BVB) a făcut o comandă pentru 54 de autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro și eCitaro G.

Decizia BVB a fost luată după o licitație și testarea intensă a mai multor vehicule. Compania elvețiană vrea să își electrifice în totalitate flota, în două etape, până în 2027.

Comandă pentru 54 de autobuze electrice Mercedes eCitaro

Primul pas este această comandă pentru autobuze electrice Mercedes-Benz: 38 de modele solo eCitaro și 16 articulate eCitaro G. Vehiculele vor fi livrate în 2022.

”Suntem încântați de faptul că, din primăvara lui 2023, aproape jumătate din autobuzele noastre vor fi electrice. Flota noastră va deveni astfel mai prietenoasă cu mediul, mai silențioasă și mai modernă”, a declarat Bruno Stehrenberger, director al BVB.

Ambele modele de autobuze Mercedes care vor circula în Basel vor fi echipate cu câte 10 pachete de baterii. Încărcarea poate fi de lungă durată sau rapidă, prin pantograf, la o putere de până la 300 kW. Printre echipamentele comandate se numără Sideguard Assist, Preventive Brake Assist și sistemul de monitorizare a presiuniii pneurilor.

La interior, pasagerii vor fi întâmpinați cu scaune cu tapițerie de piele, monitoare TFT pentru prezentarea informațiilor, Wi-Fi și numeroase prize USB. Șoferul va dispune de un compartiment complet închis, scaun pivotant cu încălzire și ventilare și cameră video pentru mers cu spatele.

VEZI ȘI: Michelin a început să vândă anvelopele X Incity EV Z pentru autobuze electrice

Basler Verkehrs-Betriebe are o flotă de 115 autobuze, care asigură mobilitatea din Basel și suburbii, dar și legătura orașului cu Germania și Franța. Autobuzele circulă pe 14 rute și parcurg anual peste 6 milioane de km.

Compania, care a împlinit 125 de ani în 2020, intenționează să își convertească întreaga flotă de autobuze la electricitate până în 2027. Anul viitor vor intra în operare primele 62 de autobuze electrice (cele 54 de eCitaro, plus 8 modele bi-articulate produse de Hess AG).

Ca parte a transformării, depoul, garajele și infrastructura vor fi complet adaptate pentru vehiculele electrice. Stațiile de la capăt de linie de pe 5 trasee mai lungi vor fi echipate cu stații rapide de încărcare. Bateriile autobuzelor vor fi încărcate doar cu electricitate provenită din surse regenerabile.

Din aceeași categorie...

Back to top button