Camioane

Comandă record de 1.600 de camioane VW e-Delivery în Brazilia

Volkswagen Caminhões e Ônibus a primit o comandă de 1.600 de camioane VW e-Delivery, probabil, cea mai mare din lume până în prezent.

Ambev, un important producător de bere din Brazilia, s-a angajat să-și electrifice flota de distribuție plasând o comandă de 1.600 de camioane VW e-Delivery către Grupul Volkswagen, care intenționează să lanseze mai multe modele de camioane electrice din toate mărcile deținute.

Comandă record de 1.600 de camioane VW e-Delivery în Brazilia

prezentat oficial anul trecut, VW e-Delivery este primul camion 100% electric din America de Sud, acesta fiind dezvoltat de Volkswagen Caminhões e Ônibus, filiala braziliană a grupului german.

VW e-Delivery este echipat cu un acumulator de 170 kWh, care-i conferă o autonomie de până la 200 km cu o singură încărcare, potrivit producătorului.

Ambev, care se află în spatele unor mărci populare precum Skol, Brahma, Antarctica și Guarana, consideră că autonomia de 200 km este suficientă pentru nevoile sale de transport, motiv pentru care a plasat o comandă de 1.600 camioane VW e-Delivery.

Ambev, are în plan ca până în 2023, o treime din flota sa de distribuție să fie cu propulsie electrică.

VEZI ȘI: 140 de furgoane MAN TGE 3.140 vor intra în serviciu DPD Polonia

Compania intenționează să alimenteze camioanele electrice exclusiv din surse regenerabile de energie, reducând anual amprenta de carbon în lanțul său logistic cu aproximativ 30.4 milioane de tone.

Comanda pentru camioane VW e-Deliveryvenită din partea Ambev asigură o producție importantă pentru Volkswagen.

Deși va intra în producția de serie abia în 2020, Volkswagen a anunțat că va livra primele camioane VW e-Delivery către Ambev până la finalul acestui an, în cadrul unui program pilot de testare.

Întreaga comandă de 1.600 de camioane VW e-Delivery ar trebui să fie livrată către Ambev până în 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button