GreenZoneTop News

Comandă record de camioane electrice Volvo, în Australia

Compania australiană de transport rapid de marfă, Team Global Express, a plasat cea mai mare comandă de camioane electrice din Australia. Cele 36 de Volvo FL vor ajunge pe străzile din Sydney în primul trimestru al anului 2023.

Trecerea la un transport durabil are loc în multe părți ale lumii, inclusiv în Australia, unde vânzările de camioane electrice încep să se intensifice. Australia s-a angajat să obțină emisii zero până în 2050.

Comandă record de camioane electrice Volvo, în Australia

Având în vedere că transporturile reprezintă 19% din emisiile de carbon din Australia, iar 38% din acestea provin din transportul rutier de marfă, presiunea este tot mai mare asupra industriei pentru a face trecerea la electromobilitate.

Team Global Express se îndreaptă spre emisii zero

Gigantul australian de transport de marfă Team Global Express a plasat o comandă pentru 36 de camioane electrice Volvo cu baterii de tipul Volvo FL cu masa totală maximă autorizată de 16 tone. Acestea sunt concepute pentru distribuția urbană și au o capacitate de încărcare de 5,5 tone în această aplicație.

Propulsia este asigurată de un motor electric cu arhitectură de 600 de volți, conectat la o transmisie automată cu 2 rapoarte. Pachetul de baterii are o putere totală 264 kWh, oferind o autonomie ridicată și performanțe imbunătățite de încărcare.

VEZI ȘI: Step One Spedition utilizează un camion electric eActros 300 în distribuția grea pentru PENNY România

Cele 36 de camioane electrice Volvo fac parte din flota metropolitană de livrare a companiei Team Global Express din Sydney.

„Este clar că tot mai multe companii de transport din întreaga lume doresc acum să înceapă călătoria către transporturi electrice, cu emisii zero. Volvo este primul care a ieșit pe piață cu camioane electrice grele în Australia și suntem încântați să lucrăm împreună cu Team Global Express și cu alți clienți”, a declarat Martin Merrick, președinte al Volvo Group Australia.

Singurul producător cu o gamă completă de camioane electrice

Volvo Trucks este singurul producător global de camioane cu o gamă completă de camioane electrice în producție de serie, deja în prezent. Obiectivul suedezilor este ca jumătate din vânzările globale totale de camioane noi să fie electrice până în 2030. Camioanele electrice au zero emisii de gaze de eșapament și produc mai puțin zgomot decât camioanele convenționale, ceea ce este în beneficiul atât al șoferilor, cât și al locuitorilor orașului.

Din aceeași categorie...

Back to top button