Companii de transport

Combinație de 100 de tone, blocată pe un pod îngust din Olanda

O companie din Olanda a încercat să traverseze un pod îngust cu o combinație de 100 de tone, dar mastodontul a rămas blocat, oprind circulația mai multe ore.

Ce faci când nu primești autorizație de transport pe o anumită rută, dar nici nu ai altă alternativă de a ajunge în locul dorit? O companie din Olanda a riscat și a pierdut.

Combinație de 100 de tone, blocată pe un pod îngust din Olanda

Compania trebuia să transporte un utilaj uriaș într-o locație izolată, înconjurată de canale. A aplicat pentru autorizația de transport, care nu a fost a acordată, autoritățile considerând că transportul poate afecta infrastructura rutieră.

Cel mai sensibil loc era un pod îngust din Rijpwetering, o secțiune cu interdicție pentru vehiculele mai late de 2,3 metri. Cum nu avea altă alternativă, compania a riscat, încercând să facă transportul și fără permis. Transportatorul era convins că această combinație de aproape 100 de tone poate traversa canalul, datorită celor 3 axe directoare ale capului tractor și a punții tandem spate directoare a remiremorcii.

Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat. Mai întâi, brațul utilajului transportat a lovit una dintre părțile superioare ale podului. Apoi, o conductă de aer a sistemului de frânare a fost avariată, blocând camionul. Poliția a sosit imediat și a amendat atât compania, cât și șoferul, pentru transportul efectuat fără aprobare.

VEZI ȘI: Cum arată interiorul viitorului model DAF XF

Polițiștii au comandat și întoarcerea transportului din drum, imediat ce camionul a fost reparat. Și nu oricum, ci cu spatele. Au urmat 2 km de manevre complicate, pe străzile înguste din oraș, până la cel mai apropiat drum principal.

Potrivit poliției, întreaga operațiune a durat câteva ore, timp în care locuitorii din zonă au fost serios afectați. În această perioadă, întregul oraș Oud Ade și o mare parte din Rijpwetering au fost blocate. Poliția nu a dat detalii despre amenzile acordate.

Sursa foto: Leidsch Dagblad

Din aceeași categorie...

Back to top button