Știri

Combinație ilegală de 95 de tone, în Olanda

Inspectorii ILT au descoperit recent o combinație de vehicule cu greutate de 95 de tone, cu 35 de tone mai mult decât maximul permis în Olanda.

Deși Olanda permite circulația camioanelor cu lungimi și greutăți mai mari decât în majoritatea Europei, tentația creșterii productivității prin depășirea tonajului maxim rămâne o problemă.

Combinație ilegală de 95 de tone, în Olanda

Este și cazul acestei combinații deosebite, de 11 axe, pentru transportul a trei containere. Ea era compusă dintr-un camion 8×2 cu patru axe, un proțap cu două axe și o semiremorcă detașabilă cu 5 axe.

Combinația se încadra în cei 25,25 de metri lungime permiși. Problema a apărut la cântărire: 95 de tone, cu mult peste limita de 60 de tone permisă pentru o combinație de această lungime în Olanda.

VEZI ȘI: S-a întors roata! Cabotaj ilegal în Polonia cu un camion înmatriculat în Germania

De vină pare a fi cererea mare de transport de containere din Europa, mai accentuată în țările cu porturi mari, precum Germania și Olanda. Potrivit șefei Portului Hamburg, dacă în trecut containerele stăteau în port 1-2 zile, acum durata medie de așteptare depășește 5 zile.

În schimb, inspectorii ILT nu au pomenit nimic despre depășirea greutății pe axe, ceea ce ne face să vedem avantajele acestor combinații pentru protejarea infrastructurii, după modelul nordic.

Din aceeași categorie...

Back to top button