ȘtiriTop News

Combinațiile de 25 de metri vor putea trece granița între Germania și Olanda

Combinațiile extra-lungi (LHV) de 25 de metri vor putea traversa în curând oficial granița dintre Germania și Olanda. După vacanța de vară, cele două țări vor semna un acord bilateral în acest sens.

Anunțul a fost făcut de Asociația olandeză de Transport și Logistică TLN. Olanda este partea mai interesată de acest schimb, datorită celor aproximativ 2.500 de combinații EcoCombi sau LHV din țară (lungime maximă 25,25 metri, greutate maximă 60 de tone).

Combinațiile de 25 de metri vor putea trece granița între Germania și Olanda

De partea cealaltă, Germania permite și ea combinațiile de vehicule de 25 de metri lungime, dar, spre deosebire de Olanda, masa maximă permisă este de doar 40 de tone (44 de tone pentru transport intermodal).

Deși zeci de astfel de vehicule înmatriculate în Olanda circulă zilnic în Germania și mai departe (Scandinavia sau Cehia), trecerea granițelor în acest mod nu este permisă oficial. Teoretic, combinația ar trebui separată la graniță, iar traversarea să se facă într-o formă prescurtată.

VEZI ȘI: Girteka a început să trimită remorcile cu trenul, între Lituania și Olanda

Această problemă va dispărea în curând. Oficialii germani au declarat deja că doresc traversarea granițelor cu aceste combinații mai lungi, dar cu condiția semnării unui acord bilateral, agreat și de UE.

Potrivit informațiilor TLN, cele două părți au fost de acord cu documentul, pe care îl vor semna oficial după vacanța de vară. Potrivit acordului, combinațiile olandeze trebuie să respecte limitele de greutate din Germania, iar șoferul să urmeze un curs german de conducere pentru astfel de vehicule. În viitor se dorește și armonizarea regulamentelor între cele două țări.

Din aceeași categorie...

Back to top button