Bus

Comenzi de autobuze electrice Solaris din Berlin și Madrid

La finalul anului trecut, Solaris a primit comenzi de câte 50 de autobuze electrice de la operatorii de transport public din Berlin și Madrid.

Berliner Verkehrsbetriebe (BVG), compania de transport public din Berlin, a comandat 50 de unități articulate Solaris Urbino 18, care vor fi livrate în 2024 și 2025. Contractul cadru este însă unul mult mai mare, comanda putând fi extinsă cu alte 650 de autobuze electrice articulate în următorii 8 ani.

BVG are deja în flotă 140 de autobuze Solaris Urbino cu baterii, în versiuni de 12 și 18 metri lungime. Noile autobuze vor avea motoare asincrone de 240 kW și baterii din noua generație Solaris High Energy.

Acestea vor putea fi încărcate atât printr-un conector clasic, cât și prin intermediul unui pantograf. Vehiculele vor fi echipate cu sistemul telematic eSConnect.

VEZI ȘI: Solaris va livra 105 autobuze eletcrice articulate la Milano

Tot la finalul anului trecut, compania de transport EMT Madrid a plasat o comandă pentru 20 de unități Urbino 9 LE electric și 30 de unități Urbino 12 electric. Vehiculele, echipate cu baterii Solaris High Energy, vor fi livrate până la finalul lunii iulie 2024.

În decembrie 2022, EMT a retras ultimul său autobuz cu motor cu combustie, devenind primul operator major dintr-o capitală europeană care are doar autobuze cu emisii reduse sau zero. EMT Madrid are deja în flotă 250 de unități Urbino 12 CNG și 60 de Urbino 12 electric. Planurile EMT pentru 2025 vizează extinderea surselor de energie curată, inclusiv instalarea de panouri fotovoltaice și hidrogen verde.

Din aceeași categorie...

Back to top button