Comisia Europeană a publicat raportul din 2017 cu privire la siguranța rutieră

Comisia Europeană a publicat raportul din 2017 cu privire la siguranța rutieră
În cadrul Zilei comemorării victimelor accidentelor rutiere, Comisia Europeană a publicat raportul complet din 2017 cu privire la siguranța rutieră de pe Bătrânul Continent.

Pentru al doilea an consecutiv, raportul Comisiei spune că accidentele mortale cauzate pe șoselele din Europa au scăzut cu 2 procente față de anul precedent. Deși acest procent este în scădere, anul trecut, pe drumurile din Europa și-au pierdut viața 25.260 de oameni.

Comisia Europeană a publicat raportul din 2017 cu privire la siguranța rutieră

În acest sens, reprezentanții Comisiei Europene au pregătit o serie de pași, astfel încât numărul persoanelor decedate în urma unor accidente rutiere să scadă la zero până în 2050.

„Astăzi îi comemorăm pe cei 25.260 de europeni care și-au pierdut anul trecut viața în accidente rutiere. Dar a venit timpul să nu mai acceptăm un număr atât de mare.

Drumurile din Europa au devenit mai sigure, iar curba descendentă s-a aplatizat în ultimii ani. Încă mai avem de implementat o mulțime de modificări”, a declarat coordonatorul european care se ocupă de siguranța rutieră.

Vezi și: Protestul național al șoferilor de camioane francezi a fost anulat

„Avem nevoie de o cooperare activă, de o abordare holistică între toate părțile implicate pentru a implementa tot ce avem de făcut. Această zi importantă trebuie să fie ziua în care încetăm să mai acceptăm un număr atât de mare de oameni decedați în urma accidentelor rutiere în Europa”, a completat oficialul.

Pentru reducerea deceselor, Comisia Europeană a prezentat în luna mai a acestui an un pachet legislativ care vine cu modificări importante la nivelul infrastructurii și a siguranței vehiculelor, dar și cu o strategie pentru mobilitate conectată și automatizată.

Follow #infotrucker