EconomicȘtiri

Comisia Europeană condamnă salariul minim din Franța și Germania

Comisia Europeană a anunțat că va declanșa acțiuni legale împotriva normelor puse în aplicare de Germania și Franța, pentru a limita dumpingul social al șoferilor de camion străini.

Verdictul Comisiei Europene, mult așteptat de către mai multe asocații ale transportatorilor din Europa de Est, privind legalitatea acțiunilor întreprinse de Germania și Franța privind salariul minim al șoferilor de camion străini a venit pe data de 16 iunie 2016, acesta fiind unul negtiv pentru cele două țări.

După ce a susținut că introducerea unui salariu minim este legitimă, Comisia Europeană consideră că aplicarea sistematică de către Franța și Germania a unui salariu minim pentru toate activitățile de transport rutier de pe teritoriul acestora restricționează în mod necorespunzător libertatea de a presta servicii și libera circulație a mărfurilor.

Comisia Europeană condamnă salariul minim din Franța și Germania

În ceea ce privește Franța, acolo unde Legea Macron ce impune salariul minim francez și în transporturi intră în vigoare la 1 iulie 2016, Comisia Europeană a decis să trimită o scrisoare de înțtiințare, aceasta reprezintând prima etapă a procedurii de infringement împotriva acestei țări. Pentru Germania, Comisia Europeană a lansat deja o procedură de infringement în luna mai 2015 iar acum va trimite guvernului german o nouă înștiințare oficială, deoarece Comisia Europeană nu consideră că a primit suficiente explicațiile din partea guvernului german la prima scrisoare de înștiințare, și în timpul discuțiilor ulterioare pentru a găsi o soluție.

VEZI ȘI: Noul Stralis vine cu o generație nouă de servicii

Comisia Europeană justifică atitudinea negativă cu luarea în considerare că aplicarea salariului minim pentru anumite tipuri de transport internațional care prezintă o legătură marginală cu teritoriul țării gazdă nu au nici o scuză, deoarece acestea creează bariere administrative disproporționate care împiedică buna funcționare a pieței din interiorul UE.

Prin urmare, CE solicită măsuri „proporționale” pentru protecția socială a lucrătorilor și pentru a asigura o concurență loială. Guvernele german și francez au două luni pentru a răspunde acestor obiecții.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button