ȘtiriTop News

Comisia Europeană, dată în judecată pentru ”inactivitate” în privința restricțiilor din Austria

Asociațiile de transportatori italiene ANITA, FAI și FEDIT intenționează să dea în judecată Comisia Europeană pentru lipsa de reacție în privința restricțiilor de tranzit din Austria.

Potrivit unui anunț comun, cele trei asociații au mandatat o echipă de avocați să lanseze un proces împotriva CE, din cauza ”inactivității” Comisiei UE față de restricțiile din Tirolul austriac.

Comisia Europeană, dată în judecată pentru ”inactivitate” în privința restricțiilor din Austria

Decizia asociațiilor a fost luată după apariția unui raport confidențial pregătit în Decembrie 2020 de Directoratul General al CE pentru Piață Internă, Transport și Mediu. Acesta invita Comisia să inițieze procedurile de infrigement împotriva Austriei, lucru care nu s-a întâmplat nici până acum.

ANITA, FAI și FEDIT văd procesul ca singura soluție de a primi răspunsuri la cererile lor privind problemele de tranzit din Austria. Acestea au devenit și mai urgente după ce landul austriac Tirol a anunțat restricții de zi și mai stricte. Potrivit acestora, din iulie 2022 ar putea fi interzise la tranzit toate camioanele înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2021.

VEZI ȘI: Tirol anunță mai multe zile de limitare a circulației camioanelor în 2022

”De ani de zile, Austria nu a respectat regulile UE de liberă circulație a bunurilor și persoanelor. Denunțăm nepăsarea instituțiilor europene în detrimentul sistemului italian. Astfel, Comisia Europeană afectează capacitatea Italiei de a exporta bunuri în afara granițelor”, a declarat Paolo Uggè, președintele FAI-Conftrasporto.

De partea cealaltă, guvernatorul statului Tirol, Günther Platter, a declarat că ”este foarte dubios modul în care asociațiile de transport din Italia apără cu dinții politicile de transport din trecut, alegând astfel să se izoleze de Europa”.

Din aceeași categorie...

Back to top button