Știri

Comisia Europeană nu recomandă carantina pentru lucrătorii din transportul de mărfuri

Comisia Europeană recomandă ca frontierele să rămână deschise pentru lucrătorii din transportul de mărfuri, pentru a nu se genera intreruperi în lanțurile de aprovizionare.

Pe fondul răspândirii noii tulpini de Sars-CoV-2, Comisia Europeană a reiterat idea ca statele member UE să mențină deschise frontierele pentru lucrătorii din transportul de mărfuri și să-i excludă de la măsura de la carantină.

Comisia Europeană nu recomandă carantina pentru lucrătorii din transportul de mărfuri

Angajații din transportul de mărfuri, al căror contact cu populația generală este de obicei limitat atunci când călătoresc, nu ar trebui, să fie supuși unei carantine și, în general, ar trebui să fie scutiți de testele legate de călătorie.

În cazul în care lucrătorii din transport sunt testați, Comisia Europeană recomandă cel mult teste rapide antigen la intrare. Statele membre ar trebui, de asemenea, să încerce să evite întreruperile lanțurilor de aprovizionare.

„Acordul încheiat în octombrie cu privire la o abordare coordonată a Uniunii Europene cu privire la restricțiile de călătorie a fost un mare pas înainte în eforturile noastre de a reduce răspândirea COVID-19, asigurându-ne în același timp că rămân posibile călătorii importante, iar piața internă funcțională. În viitor, vom continua să ne bazăm eforturile pe harta și abordari comune, astfel încât restricțiile să rămână proporționale și nediscriminatorii. Având în vedere noile variante, acum avem nevoie de o mai mare coordonare și un efort comun european pentru a evita călătoriile care nu sunt absolut necesare. Închiderea granițelor nu ar ajuta, dar măsurile comune ar putea”, spune Didier Reynders, comisar european pentru Justiție.

“Roșu închis” pentru zonele de risc și capacități mai mari de testare

Pe lângă culorile existente de verde, portocaliu, roșu și gri, Comisia Europeană propune adăugarea culorii „roșu închis”. Acesta este destinat să marcheze zonele în care prezența virusului are un grad foarte ridicat. Acest lucru afectează zonele în care rata de raportare de 14 zile este mai mare de 500 la 100.000 de persoane.

VEZI ȘI: Condamnări în dosarul celor 39 de vietnamezi găsiți morți într-un camion frigorific în Essex

Deoarece capacitățile de testare au crescut, statele membre pot, conform Comisiei, să efectueze teste înainte de plecare într-o măsură mai mare pentru zonele care sunt în prezent cartografiate cu „portocaliu”, „roșu” sau „gri”. Persoanele care se întorc în statul membru de reședință ar trebui să aibă în schimb posibilitatea de a susține un test COVID la sosire pentru a evita carantina, dacă rezultatul este negativ.

Din aceeași categorie...

Back to top button