Trailer

Comisia Europeană propune taxe de drum mai mici pentru remorcile eficiente

Comisia Europeană a propus astăzi ca remorcile eficiente să plătească taxe de drum mai mici, deoarece reduc emisiile de CO2 ale camioanelor.

CE a propus să se ia în considerare efectul remorcilor asupra emisiilor de CO2 ale vehiculelor grele de marfă în sistemele de taxare rutieră pe bază de emisii de CO2.

Comisia Europeană propune taxe de drum mai mici pentru remorcile eficiente

Deși o remorcă nu consumă energie în sine, tractarea ei necesită energie de la vehiculul de care este atașată. Remorcile eficiente pot fi benefice atât vehiculelor convenționale, prin reducerea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2, cât și vehiculelor cu emisii zero, prin creșterea autonomiei acestora.

Propunerea de astăzi are ca scop scăderea costurilor operaționale ale remorcilor mai eficiente și, în acest fel, stimularea adoptării acestora pe piață.

VEZI ȘI: Semiremorcă frigorifică Schmitz Cargobull cu agregat 100% electric pentru Blue River

În 2022, UE a adoptat norme revizuite de taxare rutieră, care stabilesc obligația de a modifica tarifele pentru vehiculele grele în funcție de emisiile lor de CO2. Deși această revizuire nu a acoperit efectul remorcilor asupra emisiilor vehiculelor (din cauza lipsei unui cadru legal pentru certificarea caracteristicilor de eficiență energetică a remorcilor), ea a solicitat o propunere în acest sens odată cu publicarea cadrului legal necesar. Cadrul legal respectiv a fost publicat mai târziu în același an.

Propunerea de astăzi va sprijini trecerea către o flotă mai curată de vehicule grele și va contribui la reducerea emisiilor de CO2 din sectorul transportului rutier, contribuind în același timp la economiile de energie.

Din aceeași categorie...

Back to top button