SustenabilitateTop News

Compania înființată de Daimler Truck, TRATON și Volvo Group începe activitatea

Compania joint-venture înființată de Daimler Truck, TRATON și Volvo Group, care își propune să dezvolte și administreze o rețea europeană de stații de încărcare pentru vehicule electrice grele, și-a început activitatea.

Daimler Truck, TRATON GROUP și Volvo Group au anunțat astăzi că au completat ultimele etape necesare pentru formarea joint venture-ului anunțat anterior. Noua companie o va avea în funcția de CEO pe Anja van Niersen.

Compania înființată de Daimler Truck, TRATON și Volvo Group începe activitatea

Cei trei mari producători de vehicule comerciale plănuiesc să instaleze și opereze cel puțin 1.700 de stații de încărcare de mare capacitate, alimentate cu energie verde. Companiile s-au angajat să investească 500 de milioane de euro în total, cea mai mare investiție de acest fel din Europa de până acum.

Noua companie intenționează să acționeze ca un catalizator pentru dezvoltarea pieței de camioane grele și autocare electrice. Compania va fi una independentă, cu sediul la Amsterdam (Olanda).

Compania și-a început activitatea cu un apel la ceilați jucători din industrie, guverne și factori de decizie pentru o extindere rapidă a infrastructurii de încărcare pentru vehiculele grele electrice, precum și investiții în energia regenerabilă.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Stațiile operate de noua companie vor fi disponibile pentru toate vehiculele comerciale electrice din Europa, indiferent de marcă. Mai multe informații, inclusiv brandul sub care va opera compania, vor fi dezvăluite de-a lungul acestui an.

Daimler Truck, TRATON GROUP și Volvo Group vor avea participație egală în joint venture, dar vor rămâne competitori în alte domenii. Cei trei parteneri au semnat acordul privind înființarea companiei în decembrie 2021, iar de atunci au fost obținute toate aprobările din partea autorităților responsabile.

Din aceeași categorie...

Back to top button