Economic

Compania maghiară de transport Waberer’s revine pe profit

După o lungă perioadă în care a înregistrat pierderi uriașe, compania maghiară de transport și logistică Waberer’s revine pe profit. Oare a reușit planul de redresare?

Încă de dinainte, dar mai ale în timpul crizei sanitare, compania Waberer’s a înregistrat pierderi uriașe, astfel că, a început un program major de restructurare și redresare, iar acest lucru a început să se vadă.

În prima jumătate a anului 2020, compania maghiară de transport și logistică Waberer’s a înregistrat o pierdere de 14.6 milioane de euro. Ca urmare, compania a renunțat la o parte din flotă, a renegociat salariile cu angajații și a renunțat la comenzile efectuate prin intermediari.

În plus, în luna octombrie, acționarul principal al companiei, Mid Europa Partners, a vândut un pachet de acțiuni către concernul imobiliar Indotek, tot ca parte a programului de restructurare și readucere pe profit a companiei.

Toate aceste decizii au dat rezultate și în cel de-al treilea trimestru din 2020 compania nu a mai declarat pierderi. Cu un Ebit (profit înainte de impozitare) de 1.2 milioane de euro, compania a ieșit din zona roșie și a avut un trimestru mai bun chiar și decât cel din 2019. Nivelul încasărilor pe acest trimestru nu a mai fost atât de mare din 2018.

VEZI ȘI: Urbino 15 Low Entry Electric, primul autobuz electric interurban de la Solaris

Desigur, cele 1.2 milioane de euro nu compensează complet pierderile de 14.6 milioane de euro înregistrate până acum, dar este un semnal că Waberer’s poate ieși din această criză cu un management eficient.

Iar cea mai bună decizia a conducerii companiei a fost să se concentreze cu vehiculele din flota proprie pe clienții cei mai importanți din Uniunea Europeană și să renunțe complet la clienții pe care-i deserveau prin companii intermediare.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button