Compania Penske operează primul camion electric Freightliner eM2 din SUA

Compania Penske operează primul camion electric Freightliner eM2 din SUA
Cu o autonomie de 370 de km, primul camion electric Freightliner eM2 va fi utilizat în operațiunile zilnice ale companiei Penske Truck Leasing Corporation din SUA.

Livrarea lui Freightliner eM2 marchează debutul testelor cu un camion electric de clasă medie în operațiunile de zi cu zi din cadrul companiei americane Penske. Freightliner eM2 ar urma să ofere informații esențiale cu privire la performanțele acestuia în exploatare reală.

Compania Penske operează primul camion electric Freightliner eM2 din SUA

Pe parcursul anului, Penske Truck Leasing Corporation din SUA ar urma să mai primească încă 19 exemplare Freightliner electrice. În total, Penske va avea în portofoliu 20 de astfel de camioane electrice: 10 dintre acestea vor fi camioane din clasa medie, model eM2, iar 10 vor fi model eCascadia, reprezetând segmentul greu.

Mai mult decât atât, americanii spun că în viitorul apropiat, flota de camioane electrice Freightliner va ajunge la 30 de unități.

Totodată, Daimler este pregătit să introducă în producția de serie noul camion electric începând cu 2021.

VEZI ȘI: Piața vehiculelor electrice echipate cu pile de combustie ar urma să crească masiv până în 2025

Freightliner eM2 este un camion electric de clasă medie capabil să ofere o autonomie de 370 de kilometri, bateria acestuia putându-se încărca la 80% din capacitatea maximă în 60 de minute. Nemții spun că acesta este perfect pentru livrările de tip „last-mile”.

Freightliner eM2 este propulsat de un motor electric ce dezvoltă 480 de cai putere.

Modelul mai mare, eCascadia, va oferi 730 de cai putere și va integra o baterie de 550 kWh. Autonomia în modul electric va fi de circa 400 de kilometri, iar în 90 de minute acumulatorul va fi capabil să înmagazineze până la 80% din capacitatea maximă.

Follow #infotrucker