Compania Tibbett Logistics a fost achiziționată de Yusen Logistics

Yusen Logistics intră pe piața de logistică din România

Yusen Logistics BV își consolidează prezența în Europa de Est prin achiziția Tibbett Logistics de la grupul britanic Keswick Enterprises.

Oferta publică de cumpărare a cărei valoare este necunoscută, a început la 1 noiembrie și se va încheia la 31 decembrie 2017, după ce Consiliul Concurenței își va da avizul asupra tranzacției.

Această achiziție din România a filialei europeane a companiei asiatice

ar putea fi parte a unei noii strategii a grupului japonez de transport naval Nyk de a se dezvolta serviciile logistice și de transport maritim.

Compania Tibbett Logistics cu sediu central la București a fost înființată în 2010 și oferă servicii de logistică, depozitare și transport intermodal.

În prezent, Tibbett Logistics are 15 filiale pe lângă cea din București și gestionează un total de 116.000 de metri pătrați de depozite, cu 1.300 de angajați.

De asemenea, Tibbett Logistics gestionează terminalul intermodal BIRT de la București, din care pleacă trenuri către mai multe destinații din sud-estul Europei.

VEZI ȘI: După Walmart și Girteka, compania Fercam a rezervat și ea un Tesla Semi

În ultimele zile, au apărut știri despre faptul că Nyk pune în valoare bani în valoare de 224,8 milioane de dolari pentru întreaga capitală Yusen Logistics, care astăzi controlează 59,6% din acțiuni.

Se pare că compania intenționează să fie mai ușoară în transportul maritim, în special în flota de proprietăți și nave de navlosire pe termen lung, concentrându-se pe închirierea pe termen scurt a serviciilor de containere și de transport maritim. O strategie confirmată de această achiziție.

Conform unor zvonuri, grupul japonez Nyk (care deține 59.6% din Yusen Logistics) este interesat de achiziția întregului capital al companiei de logistică japoneze, fiind gată să plătească pentru restul de acțiuni 224.8 milioane de dolari.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.