Companii de transport

Compania Walmart majorează plățile pentru șoferii profesioniști

Walmart, unul dintre cei mai mari deținători de flote din SUA, promite o serie de majorări în dreptul plăților șoferiilor profesioniști.

Începând cu luna februarie, toți șoferii profesioniști Walmart primesc 1 cent în plus pentru fiecare milă parcursă și încă 50 de cenți în plus pentru fiecare semiremorcă livrată în timp.

Compania Walmart majorează plățile pentru șoferii profesioniști

În aceste condiții, reprezentanții companiei spun că fiecare șofer de camion aflat în primul an de muncă va putea câștiga, în medie, 87.500 de dolari/an. Totodată, compania americană oferă un plus de 5% pentru șoferii cu care trec de un anumit prag de mile parcurse pe an.

VEZI ȘI: 10 pași care reduc riscul de amendă în cazul călătorilor clandestini la trecerea în Marea Britanie

„Șoferii reprezintă o parte extrem de importantă în lanțul Walmart. Iar aceste creșteri nu fac decât să reflecte importanța muncii în cadrul companiei”, a declarat Greg Smith, vicepreședintele Walmart. De asemenea, acestă creștere reprezintă și un răspuns al industriei de transport americane pentru a atrage mai mulți șoferi în condițiile în care deficitul acestora este în creștere.

Totodată, compania americană vine cu un pachet special în momentul angajării. Fiecare șofer are un program săptămânal cunoscut, astfel încât aceștia să știe în orice moment când vor putea petrece cu familia.

Niciun camionagiu din cadrul companiei nu descarcă o semiremorcă în momentul livrării. În plus, fiecare șofer va avea cel mult 21 de zile de concediu pe parcursul anului în primul an de muncă.

Compania Walmart are 8.000 de șoferi profesioniști care anual parcurg peste 700 de milioane de mile între cele 4.700 de hub-uri deservite.

Din aceeași categorie...

Back to top button