Companie de transport din Olanda implicată în traficul internațional de droguri

Companie de transport din Olanda implicată în traficul internațional de droguri
O companie de transport cu sediul în Olanda implicată într-o grupare de crimă organizată transfrontalieră, condusă de mai mulți cetățeni olandezi, specializată în traficul internaţional de droguri.

Pe 6 decembrie 2019, autoritățile naționale din Germania, Danemarca, Spania, Italia, Olanda, Suedia, Norvegia și Marea Britanie, cu sprijinul activ al Eurojust, au eliminat o grupare de crimă organizată specializată în traficul internaţional de droguri.

Companie de transport din Olanda implicată în traficul internațional de droguri

Investigația a arătat că o companie de transport cu sediul în Olanda a fost implicată în traficul internațional a unor cantități mari de droguri în mai multe țări europene. 

Conform informațiilor din dosar, drogurile erau transportate în camioanele companiei olandeze de transport, ascunse printre mărfuri cu documente legale, din Spania până în Olanda, de unde erau redistribuite către alte state din Europa.

Ca urmare a unei investigații internațională care a durat mai bine de un an, la început de decembrie au fost efectuate primele arestări coordonate ale principalilor suspecți ai grupării de crimă organizată.

Anchetatorii au operat arestăti în Olanda, Germania, Spania, Italia, Suedia, Marea Britanie și Norvegia. În urma acțiunii au fost capturate, în toate țările, un total de 4 tone de hașiș, 200 kg amfetamine, 64 kg cocaină, 45 kg MDMA și 25 kg heroină. Ca o extindere a cazului Eurojust, 50 de suspecți au fost acuzați în Norvegia.

Activitatea criminală a grupării
Ancheta a început în 2017 în Norvegia, când poliția din Oslo a constatat o creștere a numărului de activități violente, inclusiv schimburi de focuri. În urma anchetei desfășurate de autoritățile norvegiene asupra unei grupări de crimă organizată, s-a descoperit că aceasta avea legături strânse în țările din sudul Europei, țările nordice, dar și în țări din Europa Centrală. Astfel, ancheta a fost extinsă la nivel internațional.

Datorită dimensiunii sale internaționale, în septembrie 2018, Eurojust a deschis un dosar, care viza presupușii suspecți principali de origine marocană și olandeză, inclusiv companii olandeze de transport rutier, care furnizau servicii logistice grupării de crimă organizată.

Primele condamnări din dosar
În urma probelor din dosar, recent, o instanță din Norvegia l-a condamnat pe unul dintre principalii suspecți la 19 ani de închisoare, confiscându-i totodată 4.5 milioane de euro.

O instanță din Danemarca i-a condamnat pe alți doi suspecți la doi, respectiv șase ani de închisoare cu executare, iar o instanță din Germania a condamnat un alt suspect din dosar la opt ani de închisoare pentru deținerea ilegală de droguri.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.